Victor Ponta: Facem eforturi pentru românul răpit în Burkina Faso. Show-ul cu mâini ridicate la aeroport aparţine trecutului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta. FOTO Mediafax
Victor Ponta. FOTO Mediafax

Premierul Victor Ponta a afirmat, joi, în timpul unei conferinţe de presă în Arabia Saudită, unde se află în vizită, că din datele pe care le au autorităţile române, cetăţeanul răpit în Burkina Faso este bine, însă a precizat că „ar fi o crimă” să dezvăluie lucruri confidenţiale despre acest caz.

Fiind întrebat de un jurnalist dacă persoana răpită e bine, Ponta a afirmat: „Facem eforturi în continuare, discutăm cu toţi partenerii noştri şi nu vom comunica decât ceea ce este sigur şi ceea ce este de natură a nu pune în pericol viaţa celui răpit. Din toate datele pe care le avem acum, da, dar repet e un domeniu în care dacă facem exces de comunicare s-ar putea exact să facem cea mai mare greşeală şi sunt convins că oameni care au ocupat funcţii în statul român ştiu acest lucru. Show-ul cu mâini ridicate la aeroport aparţine trecutului”.

Liderul de la Palatul Victoria l-a criticat voalat şi pe fostul preşedinte al României Traian Băsescu.

„Veşti am în fiecare zi şi de acolo, dar, aşa cum siguranţă ştie un fost preşedinte al României, ar fi chiar o crimă să vorbeşti în fiecare zi dezvăluind nişte lucruri confidenţiale şi care, dacă le dezvălui, ar putea chiar să pună în pericol grav viaţa şi integritatea cetăţeanului român", a afirmat Ponta.

Iulian Gherguţ, românul răpit în Burkina Faso, era agent de securitate la o filială a Timiş Corporation, compania deţinută de omul de afaceri Frank Timiş.

Bărbatul a fost răpit în timp ce patrula în preajma minei din Tambao.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite