Români captivi pe aeroportul din Dubai, după furtunile violente care s-au abătut asupra Golfului Persic VIDEO

0
Publicat:

Mai mulți români au rămas captivi pe Aeroportul din Dubai, după ce ploi torențiale s-au abătut asupra unor state din Golful Persic, provocând inundații în întreaga regiune.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului General al României la Dubai, are în atenție și monitorizează situația a două grupuri de cetățeni români aflați în Aeroportul Internațional Dubai, ale căror curse aeriene au fost anulate.

Inundațiile au dat peste cap circulația
Inundațiile au dat peste cap circulația

MAE precizează că „reprezentanții Consulatului General al României la Dubai au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile aeroportuare și reprezentanții companiilor aeriene, pentru a se asigura că drepturile cetățenilor români sunt respectate în această situație. De asemenea, reprezentanții oficiului consular mențin dialogul în permanență cu persoanele în cauză și au recomandat să respecte instrucțiunile autorităților emirateze pentru evitarea oricăror riscuri generate de situația cu caracter excepțional existentă pe plan local. În măsura în care arterele rutiere vor fi deblocate și traficul va fi reluat, reprezentanții Consulatului General al României la Dubai se vor deplasa pentru acordarea de asistență consulară la fața locului“.

Potrivit informațiilor obținute de la autoritățile emirateze, este preconizată o ameliorare a stării vremii, fiind întreprinse demersuri pentru reoperaționalizarea pistelor Aeroportului Internațional Dubai începând cu ora 17:00 (ora locală).

Consulatul General al României la Dubai continuă dialogul cu autoritățile emirateze și cu cetățenii români, acordând asistență consulară, conform competențelor.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Dubai: + 971 4 3492970, + 971 4 3492972, + 971 4 3492973, +971 4 3492974, +971 4 3856771, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Regiunea Golfului Persic este, de obicei, cunoscută pentru vremea caldă și uscată, deși în ultimii ani s-au înregistrat și ploi puternice care au provocat inundații frecvente.

În mai multe state, cantitatea de precipitații a atins, într-o singură zi, niveluri apropiate de cele cumulate într-un an. 

În Oman, autoritățile au anunțat că numărul morților în urma inundațiilor a crescut la 18, iar unele persoane sunt încă date dispărute.

Printre morți se numără 10 elevi cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani, care au fost uciși pe 14 aprilie, când mașina în care se aflau traversa o zonă inundată, dar a fost luată de ape.

În Bahrein, imaginile au arătat mașini blocate pe drumuri inundate.

Unii comentatori au legat vremea neobișnuită de schimbările climatice, estimând că furtunile excepționale vor deveni mai frecvente în viitor, pe măsură ce planeta se încălzește, potrivit BBC.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite