Florin Piersic a fost operat de urgență. Cum se simte marele actor

0
Publicat:

Actorul Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost operat la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, după ce starea de sănătate i s-a înrăutățit după un spectacol.

Florin Piersic Arhivă personală
Florin Piersic Arhivă personală

Florin Piersic a fost operat de urgenţă, luni, la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, după finalul unui spectacol potrivit foaiatransilvana.ro.

Potrivit informațiilor, a fost vorba despre o infecţie la nivelul unuia dintre genunchi. Intervenţia a fost realizată de către medicul ortoped Claudiu Chitea, actorul fiind internat în Secţia Ortopedie.

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a avut ultimul spectacol în data de 6 aprilie 2023. Atunci el a jucat piesa „Străini în noapte“ pe scena Teatrului Radu Stanca, din Sibiu.

Printre rolurile sale memorabile se numără cel din serialul TV „Un august în flăcări“, cel al haiducului titular din „Pintea“ şi cel din comedia romantică „Eu, tu şi Ovidiu“, regia Geo Saizescu. Al treilea moment fast este cel al anilor ’80, când îl joacă pe justiţiarul paşoptist Mărgelatu în şase filme, serie începută cu „Drumul oaselor“ (1980), mai întâi în regia lui Doru Năstase (trei filme), apoi, după dispariţia acestuia, a lui Gheorghe Vitanidis şi Mircea Moldovan.

După Revoluţie, a mai apărut doar în trei producţii: „Donau, Duna, Dunaj, Dunav, Dunărea“ (2003), „Fix Alert“ (2005) şi „Eminescu versus Eminem“ (2005), ultimele două în regia fiului său, Florin Piersic jr.

În 2009 a primit Premiul pentru întreaga carieră în cadrul festivalului de film Transilvania.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite