Radu Nemeş, dus la DNA pentru a fi audiat în dosarul privind dispariţia lui Codruţ Marta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Nemeş a fost dus joi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a fi audiat de procurori în dosarul privind dispariţia fostului şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Codruţ Marta. Nemeş este audiat la cererea sa.

Soţii Radu şi Diana Nemeş au fost extrădaţi din Statele Unite ale Americii în cursul lunii mai 2014, fiind arestaţi de autorităţile din SUA în baza cererii de extrădare transmisă, prin intermediul Biroului Interpol din cadrul Poliţiei Române, în localitatea Yelm, statul american Washington. 

Pe numele soţilor Nemeş a fost emis, pe 11 iulie 2012, un mandat de arestare preventivă în lipsă. Tot atunci a fost emis mandat de arestare preventivă în lipsă şi pentru Codruţ Marta.

Marta a dispărut pe 21 mai 2012 şi a devenit, mai ales după capturarea lui Omar Hayassam, cel mai căutat român al momentului.

Despre dispariţia lui Marta se cunosc destul de puţine lucruri. La 21 mai, apropiatul lui Sorin Blejnar a plecat din apartamentul său din Bucureşti împreună cu şoferul, spunându-i soţiei sale „că are de discutat cu cineva”. În aceeaşi zi, s-ar fi întâlnit cu omul de afaceri Elan Schwartzenberg, în apropiere de Casa Presei din Bucureşti. După ce a plecat de la întâlnirea cu patronul de televiziune, nimeni nu ştie încotro s-a dus Codruţ Marta. 

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar şi soţii Nemeş, trimişi în judecată pentru evaziune fiscală

Fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) Sorin Blejnar şi soţii Radu şi Diana Nemeş au fost trimişi în judecată, pentru fapte de evaziune fiscală cu produse petroliere, prin care s-a produs un prejudiciu de aproximativ 56 milioane de euro, cercetările în cazul lui Codruţ Marta fiind continuate într-un alt dosar.

Blejnar cere închiderea dosarului în care este cercetat alături de soţii Nemeş

Sorin Blejnar s-a prezentat, joi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru a depune un memoriu prin care solicită clasarea dosarului în care este cercetat alături de soţii Diana şi Radu Nemeş şi implicit stoparea urmăririi penale pe numele său. Concret, fostul şef al Administraţiei Naţionale Fiscale a precizat la intrarea în sediul instituţiei că se bazează pe două decizii ale instanţelor în motivarea acestei solicitări.

Un cuplu de români, acuzat de o evaziune fiscală de 73 de milioane de dolari a fost arestat în America

Doi români, Diana şi Radu Nemeş, soţ şi soţie acuzaţi de evaziune fiscală în România, au fost arestaţi marţi de FBI. Aceştia vor fi extrădaţi în România. Prejudiciul creat de cei doi se ridică la 73 de milioane de dolari. Cei doi ar fi implicaţi şi în dosarul de evaziune în care sunt acuzaţi Codruţ Marta şi Sorin Blejnar.

Lista completă a românilor vânaţi de Interpol. De la apropiaţi ai lui Sorin Blejnar până la celebra traficantă de cocaină Floare Flonta

Legislaţia permisivă sau lentoarea justiţiei au făcut ca sute de români să scape, de-a lungul timpului, printre degetele autorităţilor. Pe lângă infractorii de negăsit din listele negre ale Inspectoratelor de Poliţie Judeţene, alţi 121 de conaţionali sunt căutaţi în toată lumea de către Interpol. Puteţi consulta lista completă la finalul acestui articol.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite