Procurorii DIICOT, nemulţumiţi de numărul mic de ofiţeri judiciari pentru interceptări detaşaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, luni, că este nevoie de mai mult de 40 de ofiţeri judiciari care să se ocupe de interceptări. El a precizat că cel mai bine ar fi ca ofiţerii să fie detaşaţi de la structuri care s-au mai ocupat de filaje.

“Patruzeci de ofiţeri categoric nu sunt de ajuns, dar este un început bun. Îi vom pregăti pe cei care vin. Vom face, în perioada de tranzit, cu cei de la Operaţiuni Speciale”, a spus şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), înaintea şedinţei de bilanţ a Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, citat de NEws.ro.

Horodniceanu a precizat că operaţiunile de supraveghere tehnică din dosarele instrumentate de DIICOT ar fi mai uşor de continuat dacă ofiţerii ar fi din structurile care au mai făcut interceptări şi filaje.

“Depinde de unde «importăm» ofiţerii. Dacă îi importă de la Direcţia Operaţiuni Speciale sau de unde au avut contact cu interceptări, cu filaje, cu operaţiuni, vor putea face şi astfel de lucruri şi va fi mai uşor. Tragem o linie peste două- trei săptămâni şi vedem cum stăm”, a mai spus Horodniceanu.

Procurorul-şef al DIICOT a adăugat că dosarele de terorism aflate în lucru nu au de suferit după decizia Curţii Constituţionale.

Horodniceanu a mai spus că DIICOT nu va colabora pentru supraveghere tehnică în dosarele penale  cu Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă, pentru că “este aceeaşi situaţie ca la serviciile de informaţii şi nu au atribuţii”.

Guvernul a aprobat, vineri, Ordonanţa de Urgenţă care stabileşte că interceptările în materie penală şi de securitate naţională vor putea fi realizate prin Centrul Naţional de Interceptare a Comunicaţiilor. Anterior, actul normativ a fost avizat în CSAT.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite