Poliţistul-nabab Surugiu, „călcat“ de mascaţi într-un dosar de evaziune fiscală. „Am rămas pur şi simplu blocat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Percheziţii la locuinţa lui Iulian Surugiu
Percheziţii la locuinţa lui Iulian Surugiu

Poliţiştii au percheziţionat joi domiciliul lui Iulian Surugiu, unul dintre cei mai controversaţi lideri de sindicat din Poliţia Română. Acţiunea face parte dintr-o anchetă privind posibile fapte de evaziune fiscală prin intermediul unor firme-fantomă.

Unul dintre cei mai bogaţi lideri de sindicat din Poliţie, agentul- şef principal Iulian Surugiu (53 de ani), preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), este în centrul unei anchete privind posibile fapte de evaziune fiscală. Procurorii au descins joi la 45 de adrese din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu şi au dus la audieri 28 de persoane suspectate de evaziune fiscală.

În cazul lui Surugiu, existau indicii că acesta ar fi coordonat o firmă pe care o trecuse pe numele soţiei sale. Astfel, el ar fi introdus în contabilitatea societăţii cheltuieli fictive, ca urmare a unor contracte încheiate cu firme-fantomă, ce aveau ca obiect de activitate construcţiile şi fierul vechi. „Suma totală a prejudiciului din dosar este de aproape două milioane de euro”, au explicat surse judiciare, citate de news.ro. Aceleaşi surse arată că firmele cu care lucra Surugiu nu aveau angajaţi sau activitate, dar încheiau contracte cu firma liderului sindical, iar din aceste manopere ar reieşi caracterul fictiv al acestor companii.

AVEREA DE AGENT-ŞEF

Iulian Surugiu deţine trei terenuri agricole în Ilfov, Piteşti şi Bacău, un teren intravilan în Capitală, o casă de vacanţă în Bacău şi una de locuit în Bucureşti. Sindicalistul mai are trecute în declaraţia de avere ceasuri şi bijuterii de 22.000 de euro, dar şi conturi în care s-au adunat 100.000 de euro şi un cont curent de 44.000 de lei. Totodată, Surugiu a acordat, în nume personal, un împrumut de 600.000 de euro lui AlexandruAlbu, fost asociat în firma Rodi Impex SRL – cu obiect de activitate „colectarea deşeurilor”, la care Surugiu este acum asociat. Anul trecut, Sindicatul pe care-l conduce Surugiu i-a restituit un împrumut de 45.000 de lei. Poliţistul a avut în 2015 venituri de 24.000 de lei, iar soţia acestuia a primit din pensia MAI, suma de 25.000 de lei.

ÎN APĂRAREA LUI OPREA

Surugiu a devenit celebru atunci când, în contextul accidentului mortal în urma căruia poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa, a transmis un comunicat în care îi lua apărarea ministrului Gabriel Oprea şi lăuda activitatea acestuia.
Fostul ministru este pus sub acuzare în acest caz pentru abuz în serviciu privind modul în care a folosit coloana oficială. „Este de datoria noastră să amintim că pe mandatul actual, am reuşit să obţinem cele mai multe realizări, în lupta pentru drepturile poliţiştilor şi asta doar cu sprijinul ministrului Gabriel Oprea şi a echipei aflate la conducerea Ministerului Afacerilor Interne”, se arăta în comunicatul sindicatului condus de Surugiu.

„Am rămas pur şi simplu blocat”

La el acasă, percheziţiile au început încă de dimineaţă iar sindicalistul are propria versiune despre acuzaţii. Jurnaliştii de la Digi24 au stat de vorbă cu acesta, în timpul percheziţiilor.

Surugiu: Povestea este alta. De un an de zile mă hărţuiesc cei de la ANAF. Le-a cerut fostul meu cumnat o rambursare de 30 de miliarde de lei, după care ei spun că avem noi să dăm la stat. Şi luni trebuia să pregătim actele în contrapartidă cu ANAF. Şi s-au gândit să facă percheziţii ca să nu mai putem să pregătim.

Digi24: Ce aţi zis când i-aţi văzut pe poliţişti?
Surugiu: Am rămas pur şi simplu blocat. La şase şi un minut erau ..
Digi24: Dar ce caută?
Surugiu: Sume de bani şi acte de firmă.
Digi24: Şi aveţi?
Surugiu: Nu am. Sume de bani am. Normal. Ce, dumneavoastră nu aveţi bani în casă? Am banii care se rulează la un depozit.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite