Limba Română, batjocorită chiar de ziua ei de oficialii forului menit s-o protejeze. Invitaţie agramată trimisă mass-media

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sigla Academiei Române FOTO Adevărul
Sigla Academiei Române FOTO Adevărul

Reprezentanţii departamentului responsabil de comunicare în cadrul Academiei Române au trimis un comunicat de presă agramat referitor la o dezbatare prilejuită de Ziua Limbii Române.

Reprezentanţii mass-media din România au primit în dimineaţa zilei de sâmbătă, 31 august, un comunicat de presă din partea Academiei Române prin care sunt invitaţi să ia parte la o dezbatere prilejuită de Ziua Limbii Române, eveniment sărbătorit prin lege în fiecare an pe data de 31 august.

Titlul e-mailului expediat de reprezentanţii departamentului de comunicare este "Ziu Limbii Romane sarbataorita la Academia Romana" (n.r. - sublinierea aparţine redacţiei Adevărul).

În corpul scrisorii electronice a fost inserat un text de prezentare a comunicatului de presă din care lipsesc diacriticele şi ghilimelele de închidere a unei titulaturi. 

Academia Română este forul responsabil cu alcătuirea şi actualizarea Gramaticii Academiei Române şi a dicţionarelor explicative ale Limbii Române.

E-mailul agramat a fost mediatizat printr-o postare pe Facebook de către jurnalistul Adelin Petrişor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite