Judecătorii la care ar fi trebuit să intervină vicele Curţii de Apel Timişoara, audiaţi acum la DNA!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Şerban, vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara
Cătălin Şerban, vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara

Procurorii anticorupţie i-au chemat astăzi pentru declaraţii pe cei trei judecători din completul la care se presupune că ar fi trebuit să intervină Cătălin Şerban, vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara. Prima care a dat ochii cu procurorii DNA a fost judecătoarea Anca Buta, din locuinţa căreia Şerban ar fi dat un telefon în care făcea referire la faptele de corupţie de care este acuzat.

Anca Buta a părăsit deja sediul DNA fără să facă vreo declaraţie şi nici nu a precizat în ce calitate s-a aflat în birourile procurorilor, care acum au început audierea judecătorului Florin Moţiu.

Tot astăzi este aşteptat la sediul DNA şi Petruţa Micu, cel de-al treilea judecător din completul care a judecat dosarele pentru care trebuia să intervină Şerban.

Ar fi sunat din casa unuia dintre membrii completului

Judecătorul Cătălin Şerban a fost arestat preventive pentru traffic de influenţă, după ce a pretins 60.000 de euro, din care a primit 50.000 de euro, pentru a interveni în soluţionarea favorabilă a două dosare civile, ambele înregistrate pe rolul Curţii de Apel Timişoara. Consiliul Superior al Magistraturii a decis suspendarea lui Nicolae Cătălin Şerban, atât din funcţia de judecător cât şi din cea de vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, ca urmare a punerii lui sub acuzare pentru fapte de corupţie.

Cătălin Şerban a sunat după banii ceruţi în schimbul intervenţiei sale pe lângă judecătorii din două dosare având ca obiect patrimoniul Moldomin chiar din casa unuia dintre magistraţii desemnaţi să soluţioneze litigiile, susţin în motivarea arestării magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti de arestare preventivă a judecătorului. Astfel, în documentul citat instanţa notează că, în 13 martie, Şerban l-a sunat pe intermediarul Iacob Chişărău, cel care urma să-i aducă banii ceruţi, chiar din locuinţa "numitei B.A.C.", membru al completului de judecată ce a soluţionat dosarele de care vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara era interesat.

În documentul citat, judecătorul care a decis arestarea preventivă a lui Şerban arată în ce mod s-au petrecut faptele de care vicepreşedintele Curţii de Apel este acuzat.
Intervenţia lui Şerban era necesară pentru soluţionarea a două dosare ajunse, în faza de recurs, pe rolul Curţii de Apel Timişoara. Cele două dosare erau legate de administrarea, pe de-o parte, şi de patrimoniul firmei Moldomin SA, pe de altă parte.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite