Internele eșalonează unele plăți obținute în instanță de angajați

0
Publicat:

Personalul Ministerului Afacerilor Interne care obține în instanță retroactiv unele drepturi banești nu va primi banii pe loc, ci eșalonat.

Bani vor fi achitați în mai multe tranșe
Bani vor fi achitați în mai multe tranșe

Concret, conform unui proiect de ordin MAI, acordarea unor „drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituţiile şi autorităţile publice, devenite executorii în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2023”, se va realiza în mai multe etape.

Astfel,  în primul an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 5% din valoarea titlului executoriu, iar în al doilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se achită 10% din valoarea titlului executoriu.

Apoi, în al treilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu, urmând ca în cel de-al patrulea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie să se plătească 25% din valoarea titlului executoriu.

În fine, în al cincilea an de la data la care hotărârea judecătorească devine executorie se plăteşte 35% din valoarea titlului executoriu, se mai arată în document.

„De asemenea, proiectul are în vedere inclusiv plata unor sume reprezentând diurnă, cazare, hrană sau facilitarea legăturii cu familia, stabilite prin hotărâri judecătorești devenite executorii în perioada 01 ianuarie – 31 decembrie 2023, pentru perioade anterioare anului 2020, care se va realiza conform procedurii de plată eșalonată prevăzută mai sus”, se precizează în document.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri