Iacob: Trei dintre bebeluşii care au murit la Maternitatea Giuleşti erau pe mese şi nu în incubatoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma anchetei, procurorul Marius Iacob a declarat că trei dintre bebeluşii aflaţi în Secţia de Terapie Intensivă a Maternităţii Giuleşti atunci când s-a produs explozia erau aşezaţi pe mese şi nu în incubatoare, ei fiind şi primii care au murit din cauza lipsei de oxigen şi intoxicaţiei cu fum.

image

Procurorul care conduce cercetările în cazul exploziei de la Maternitatea Giuleşti, Marius Iacob, a mai spus că în cazul anchetei este audiată asistenta care trebuia să fie în camera bebeluşilor la momentul exploziei.

Întrebat ce au găsit anchetatorii în camera în care s-a produs explozia, procurorul a spus că erau atât cele opt incubatoare, cât şi trei mese pe care fuseseră puşi cei trei bebeluşi care au decedat la Maternitatea Giuleşti din cauza lipsei de oxigen şi a intoxicaţiei cu fum, notează Mediafax.

Citiţi şi:

VIDEO Ce a filmat Poliţia în maternitatea Giuleşti după explozie

Marius Iacob a declarat că prezenţa bebeluşilor pe acele mese şi nu în incubatoare ar putea reprezenta un motiv plauzibil pentru decesul lor. Procurorul a adăugat că Parchetul instanţei supreme va mai cere spitalului şi toate înregistrările surprinse de o cameră video situată pe holul din care se intra în această încăpere. El a precizat că această înregistrare ar putea să arate cu certitudine dacă personalul medical al spitalului şi-a îndeplinit corespunzător sarcinile.

Totodată, Marius Iacob a mai arătat că audierile preliminare în acest caz vor fi finalizate marţi seară, la Poliţia Capitalei.

Experţii criminaliştii vor verifica, miercuri, în detaliu fiecare aparat electric sau electronic aflat în camera în care a avut loc explozia de la Maternitatea Giuleşti, precum şi toată instalaţia electrică ce străbătea această încăpere.

Marius Iacob a precizat că vor fi verificate din punct de vedere tehnic cele opt incubatoare prezente în această cameră, precum şi alte 70 de prize.

Întrebat despre improvizaţia depistată şi notată în raportul preliminar al pompierilor la aparatul de aer condiţionat din încăperea bebeluşilor, Marius Iacob a confirmat prezenţa acesteia, dar a arătat că nu poate spune cu certitudine că de la respectiva improvizaţie ar fi plecat incendiul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite