Douăsprezece persoane au fost citate joi, în calitate de martori, în cazul agresării ministrului Culturii, Daniel Barbu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe persoane au fost citate la poliţie, în calitate de martori, în cazul agresiunii asupra minnistrului Culturii  FOTO Adevărul
Mai multe persoane au fost citate la poliţie, în calitate de martori, în cazul agresiunii asupra minnistrului Culturii  FOTO Adevărul

Douăsprezece persoane au fost citate joi la Poliţia Capitalei, pentru a fi audiate în calitate de martori, în dosarul în care este anchetată incidentul din 17 octombrie când mai mulţi manifestanţi l-au agresat pe ministrul Culturii Daniel Barbu, în Centrul Vechi al Capitalei.

Dintre cei citaţi, patru persoane sunt în prezent audiate la Secţia 10, potrivit Mediafax.

Daniel Barbu a participat pe 17 octombrie, de la ora 19.00, la evenimentul „Cafeneaua critică“ în Club A din Centrul Vechi. 

Câteva zeci de manifestanţi veniţi la local au întrerupt dezbaterea, au desfăşurat pancarte în jurul lui Barbu şi au aruncat înspre acesta cu bancnote false, pe care era tipărit portretul lui. Tot ei i-au întins lui Barbu o pungă cu monede şi l-au huiduit, întrebându-l "Câţi bani ţi-ai luat?" şi cerându-i demisia.

Dezbaterea nu a mai fost reluată, ministrul hotărându-se să plece.

Afară, protestatarii au blocat drumul autoturismului în care se afla demnitarul şi au lipit pe maşină bancnote cu portretul lui Barbu. De asemenea, ei au spart luneta maşinii, ministrul reuşind să plece datorită intervenţiei forţelor de ordine - poliţişti şi jandarmi, sosiţi de urgenţă la faţa locului.

Protestatarii agresivi, filmaţi de camerele de supraveghere şi identificaţi

Poliţia Capitalei s-a autosesizat în acest caz, protestatarii care s-au manifestat agresiv fiind identificaţi cu ajutorul imaginilor filmate de camerele de supraveghere din zonă.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 a început urmărirea penală in rem, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, în cazul incidentelor în care a fost implicat ministrul.

Ministerul Culturii a făcut plângere la Poliţia Capitalei

Totodată, Ministerul Culturii a înaintat o plângere la Poliţia Capitalei, pentru distrugerea autoturismului în care se afla demnitarul. Daniel Barbu a precizat că nu a depus în nume personal nicio plângere în urma incidentului.

Barbu este protejat, de vineri, de o echipă a Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), el precizând că s-a simţit "în pericol" în timpul incidentului petrecut pe 17 octombrie în Centrul Vechi al Capitalei.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite