Conducerea Facultăţii de Medicină Dentară din Univ. Titu Maiorescu, suspendată temporar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Facultăţii de Medicină Dentară din Universitatea Titu Maiorescu a fost suspendată temporar de Biroul Senatului instituţiei, ca urmare a unei anchete proprii privind existenţa unor studenţi străini care nu ştiu limba română, a precizat decanul facultăţii, Dan Slăvescu, citat de NewsIn.

"În contextul în care s-a spus că unii dintre studenţii străini care învaţă la noi la facultate nu ştiu limba română, s-a format o comisie formată din cinci cadre universitare, care a verificat dacă acest lucru este adevărat. S-a dovedit că toţi studenţii ştiu limba română. Singurele excepţii sunt doi studenţi care au făcut cerere de întrerupere a cursurilor, cu posibilitate de reînscriere la anul. În timpul acestei anchete, potrivit legii, conducerea universităţii a fost suspendată", a explicat decanul facultăţii.

Prorectorul Universităţii "Titu Maiorescu", Dumitru Gheorghiu, susţine că, în urma verificărilor, aproape toţi studenţii italieni înscrişi la Facultatea de Medicină Dentară cunosc limba română. "Există, e-adevărat, două excepţii pe care le-am întâlnit până acum, dar care ne-au declarat că, având în vedere vocabularul tehnic al medicinei, ei îl stăpânesc. Am verificat acest lucru şi este adevarat. Ei au ajuns în anul 4 sau 5 având în vedere faptul că majoritatea examinărilor finale sunt practice sau în scris. Şi în scris se descurcă foarte bine", a declarat, la Realitatea TV, Dumitru Gheorghiu, care este, şi el, membru al comisiei de anchetă.

Ministerul Educaţiei a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, desfăşurarea unei anchete privind eliberarea ilegală de diplome pentru cetăţenii străini. Ancheta vizează toate cele 13 instituţii de învăţământ superior cu profil medical care funcţionează la nivel naţional. "Controlul se face pe trei direcţii: înmatricularea, mobilitatea şi transferul studenţilor străini în ţara noastră, în vederea aplicării normelor europene referitoare la statutul de cetăţean UE sau non-UE", precizează reprezentanţii ministerului. Altfel spus, în cadrul anchetei, se verifică modul în care studenţii străini au fost înscrişi la facultate, dacă aceştia au fost prezenţi la cursuri şi în ce condiţii le-au fost eliberate diplomele de licenţă.

Scandalul legat de această anchetă este al treilea privind diplomele eliberate ilegal, în România, unor cetăţeni străini. În anul 2000, Ambasada Italiei a atenţionat Consiliul Naţional de Evaluare şi Acreditare Academică că 63 de cetăţeni italieni obţinuseră ilegal diplome de licenţă, la Facultatea de Medicină din Iaşi. Iar în 2006, la Universitatea de Medicină din Oradea, s-a descoperit că au fost eliberate peste 20 de diplome în specializări care nici măcar nu există în România.

Evenimente

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite