VIDEO Campania Adevărul te meditează pentru BAC 2016. Lecţia video la informatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania Adevărul te meditează pentru Bac, ediţia 2016, a continuat marţi cu lecţia video la informatică, susţinută de profesorul George Trifan de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti.

Cele mai importante declaraţii

Ce greşeli tipice fac elevii la proba de Informatică?

Profesorul George Trifan: Proba la Informatică este structurată în trei subiecte, I, II şi III, care conţin diferiţi item din programa de liceu. 

Să discutăm puţin despre subiectul I, eu îi spun subiectul pentru nota 5, fiind destul de uşor de rezolvat şi accesibil marii majorităţi.

Parctic acest subiect poate fi rezolvat cu mijloacele claselor a IX-a. 

Copiii trebuie să simuleze un algoritm. Dezavantajul este că trebuie să codeze pe foaie, şi nu în laborator. 

La primul subiect copiii primesc un algoritm, scris în limbajul pseudocod, şi trebuie să răspundă câtorva cerinţe destul de simple pe marginea acestui subiect. Propriu-zis trebuie să transpună algoritmul din limbajul pseudocod în limbajul studiat în liceu, care poate fi Pascal sau C sau C++.Trebuie să înlocuiască câteva instrucţiuni cu altele echivalente.

De pildă o greşeală care se face este când trebuie să înlocuiască un while cu un do while.

Exemplificarea în video.

Proiectul Campaniei „Adevărul te meditează pentru Bac 2016” este susţinut de Doppelherz.

În perioada 6-10 iunie, cadrele didactice rezolvă în direct, la Adevărul Live modele de subiecte de examen, dar explică şi ce ar trebui să aibă elevii în vedere în timpul examenului.

  

Campania „Adevărul te meditează pentru Bac 2016" a început luni, 6 iunie, la ora 14.30, cu pregătirea la Limba şi literatura română. Profesoarele Ecaterina Stanca, de la Colegiul Naţional "Tudor Vianu", şi Ruxandra Achim, de la Colegiul Naţional „I.L.Caragiale”, au fost cele care au rezolvat în direct subiecte de examen pentru această materie.

lecitina

Marţi, la ora 11.00 profesorul Corneliu Riegler, de la Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc” din Bucureşti a dat câteva sfaturi absolvenţilor de clasa a XII-a pentru proba istorie din cadrul examenului Bacalureat.

Miercuri, 8  iunie, la ora 12.00, profesoara Monica Stan, de la  Colegiul Naţional „Sfântul Sava”, va vorbi despre cum vor trebuie elevii să abordeze subiectele la proba de Matematică.

Joi, 9 iunie, la ora 10.00, profesorul Costel Barbălată, de la Liceul „Marin Preda” din Bucureşti, va preda lecţia de Geografie, iar la ora 12.00 îl avem invitat în platoul Adevărul Live pe consilierul în carieră Gabriel Chicioreanu care le va explica absolvenţilor de liceu cu ar trebui abordat acest examen şi cum ar putea recupera materia în puţinul timp rămas până la examen.

Vineri, 10 iunie, de la ora 11.00, profesoara Georgeta Onofrei, de la Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” din Capitală, va oferi în direct meditaţii la Biologie, iar la ora 13.00 profesoara Mihaela Găvănescu, de la acelaşi liceu, va oferi câteva secrete despre cum ar trebui rezolvate subiectele de la materiile Socio-Umane.

Lecţiile video vor rămâne pe site-ul adevarul.ro, putând fi accesate oricând în secţiunea Educaţie.

   

Platformă on-line de pregătire

De asemenea, elevii care se pregătesc în această perioadă pentru examenul de Bacalaureat pot găsi lecţii în format electronic pentru matematică, informatică, logică, biologie, fizică, chimie, istorie, limba română, economie, filozofie şi sociologie în cadrul platformei educaţionale meditatii.adevarul.ro, realizată de Adevărul şi SIVECO.

Lecţiile interactive sunt sunt structurate astfel încât elevii să reţină uşor şi eficient informaţiile, prin diagrame şi hărţi interactive, simulări, experimente, exerciţii, teste şi jocuri educaţionale. 

Calendar Bacalaureat 2016 

3 iunie 2016 - Încheierea cursurilor pentru clasele a XII-a/a XIII-a 

13 - 15 iunie 2016 - Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română 

15 - 17 iunie 2016 -  Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicareorală în limba maternă  

21 – 24 iunie 2016 - Evaluarea competenţelor digitale 

27 iunie - 1 iulie 2016 - Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţieinternaţională 

4 iulie 2016  - Limba şi literatura română – probă scrisă 

5 iulie 2016 - Limba şi literatura maternă – probă scrisă 

6 iulie 2016 - Proba obligatorie a profilului  – probă scrisă 

8 iulie 2016 - Proba la alegere a profilului şi specializării  –probă scrisă 

12 iulie 2016 - Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00) 

12 iulie 2016 - Depunerea contestaţiilor (orele 16.00 – 20.00) 

13 -15 iulie 2016 - Rezolvarea contestaţiilor 

16 iulie 2016 - Afişarea rezultatelor finale 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite