Teach for Romania: proiectul care vrea să reformeze educaţia pornind de la cea mai importantă resursă, profesorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO www.wall-street.ro
FOTO www.wall-street.ro

Nu există politician sau guvernant care să nu declare cu mâna pe inimă că educaţia este o prioritate pentru societatea românească, dar - cu toate acestea - sistemul de educaţie românesc continuă an de an să sufere de subfinanţare, iar rezultatele elevilor să fie tot mai slabe. Teach for Romania este un proiect care pune însă preţ pe cea mai importantă resursă din educaţie - profesorii.

Bogdan Georgescu, membru in board-ul Teach for Romania, subliniaza faptul ca educatia poate fi reformata, existand multe povesti de succes - tari precum Finlanda, Singapore sau Coreea - in care statul a reusit sa transforme sistemul de educatie in doar 20-30 de ani. "Elementul comun in aceste reforme este faptul ca aceste tari au pus profesorii pe primul plan, au investiti in profesori", a spus Georgescu.

Exact acest lucru isi propune Teach for Romania, sa atraga acei tineri talentati, care pot deveni liderii generatiei de maine, sa ii antreneze si sa ii plaseze, ca profesori, in scolile din comunitatile defavorizate. Elevii din aceste zone sunt cei care au cel mai mult nevoie de o educatie de calitate si de profesori buni, dedicati. Romania sta oricum prost in ceea ce priveste abandonul scolar, rata acestuia fiind la 17%, cu mult peste tinta UE, de 10%.

De asemenea, circa 37% dintre tinerii de 15 ani au competente reduse la citire si matematica, dupa cum a remarcat Ligia Deca, consilier de stat in cadrul Administratiei Prezidentiale, in cadrul evenimentului Teach for Romania care marcheaza inceputul unui nou an de proiect.

Rezultatele primului an de program au fost vizibile cu ochiul liber. Cei cativa elevi prezenti la evenimentul Teach for Romania erau plini de incredere, erau veseli, degajau un sentiment contagios de iubire fata de dascalul lor si afirmau plini de convingere ca in Romania poti ajunge cineva prin educatie si nu mai este nevoie sa pleci din tara pentru a-ti castiga un rost in viata.

Citiţi continuarea articolului pe www.wall-street.ro

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite