Proiect pilot: Elevii din 22 de şcoli din ţară vor primi masă caldă, în anul şcolar 2016-2017. Cine sunt beneficiarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii din învăţământul primar şi gimnazial din 22 de unităţi şcolare vor primi, potrivit unui proiect pilot, aflat în dezbatere publică, un pachet alimentar sau masă caldă în limita a 7 lei. Proiectul de ordonanţă este elaborat de Ministerul Educaţiei în colaborare cu Ministerul Finanţelor Publice.

Potrivit propunerii, începand din anul şcolar 2016 - 2017 se acordă, cu titlu gratuit, elevilor din învăţământul primar şi gimnazial un supliment alimentar sub forma unui pachet alimentar sau a unei mese calde pe zi în perioada desfasurii activitatii didactice.

Valoarea limită a pachetului alimentar sau a mesei calde este de şapte lei pe zi pentru fiecare beneficiar. Suma cuprinde preţul produselor, cheltuielile de transport, distribuţie şi depozitare a acestora. Suma alocată va fi actualizată periodic, prin hotărâre a Guvernului, în funcţie de evoluţia preţurilor şi tarifelor, se arată în proiectul de act normativ.

De asemenea, elevii care nu pot primi masa din diferite considerente (medicale, culturală, religioasă sau confesională, vor beneficia de produse alimentare adecvate în limita unei valori zilnice de 7 lei/ elev sau prescolar.

În vederea aplicarii prezentei ordonante, vor fi acordate sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru bugetele locale.

Care sunt beneficiarii programului pilot

Din cele 22 de şcoli unde va fi aplicat programul pilot, 15 sunt din mediul rural şi şapte din urban. Cele din mediul rural sunt din judeţe Dâmboviţa, Călăraşi, Constanţa, Arad, Vaslui, Bistriţa-Năsăud, Teleorman, Braşov, Prahova, Caraş-Severin, Giurgiu, Hunedoara, Cluj şi Tulcea, iar cele din urban sunt din Iaşi, Constanţa, Cluj, Harghita, Timişoara şi Slobozia, precum şi din Sectorul 5 al Capitalei.

image

   

image

Pentru unităţile incluse în programul Pilot nu se mai aplică normele ce vizează programele de alimentaţie în vigoare în perioada aplicării prezenţei ordonanţe, cum sunt Programul Laptele şi Cornul şi Fructe în Şcoala.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite