Ministerul Educației susține că nu a cerut de la inspectorate tabele nominale, ci numărul participanților la grevă

0
Publicat:

Ministerul Educaţiei a anunţat, vineri, că a solicitat inspectoratelor şcolare numărul participanţilor la greva generală anunţată de sindicatele din domeniu şi nu tabele nominale cu aceştia.

Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

„În cursul zilei de ieri, 18 mai, Ministerul Educaţiei a solicitat inspectoratelor şcolare judeţene/Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti situaţia numerică privind participarea angajaţilor din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat la greva generală anunţată de federaţiile reprezentative din învăţământul preuniversitar. Precizăm că solicitarea a vizat numărul participanţilor la grevă şi nu tabele nominale cu cei care participă", se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, se mai precizează că, „orice solicitare a Ministerului Educaţiei este realizată cu respectarea legislaţiei privind protecţia datelor cu caracter personal şi în conformitate cu atribuţiile privind coordonarea şi monitorizarea activităţilor didactice, precum şi a activităţilor extraşcolare ale elevilor".

Greva din Educație începe luni, 22 mai. Cel puțin așa au anunțat sindicatele după întâlnirea de miercuri cu premierul Ciucă. Examenele naționale de anul acesta pentru absolvenții de clasa a VIII-a și a XII-a riscă să fie decalate, dacă nu anulate, în cazul în care sindicatele din învățământ vor rămâne pe poziții. Potrivit preşedintelui Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, greva generală este susţinută de 71% dintre membrii de sindicat.

„Conform legii, greva e făcută de membrii sindicat, nu avem treabă cu ceilalţi. Noi ne raportăm la membrii sindicat, adică din 145.000 de membri ai FSLI, sunt 105.000 care intră în grevă", a explicat el.

  Federația Națională a Părinților a atras atenția Ministerului Educației, Inspectoratelor Școlare și directorilor unităților de învățământ că este necesar să fie publicat un set de informații și  clarificări, referitoare la gestionarea grevei generale în sistemul educațional, se arată într-un comunicat de presă.  

„Directorii să transmită informații relevante prin intermediul învățătoarelor/învățătorilor sau al profesorilor diriginți către reprezentanții părinților pe clase. Aceștia trebuie să fie informați în legătură cu orele în care copiii nu vor pot beneficia de supraveghere, pentru a putea elabora un program care să vină în sprijinul familiilor. Reprezentanții părinților pe clase sunt rugați să comunice informațiile necesare prin intermediul grupurilor de părinți”, potrivit documentului Federației.  

Comunicatul integral se poate citi accesând acest LINK.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite