Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă: S-a dat startul înscrierilor pentru Maritime Summer University, Şcoala de vară pentru liceeni FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maritime Summer University Foto: Facebook Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa
Maritime Summer University Foto: Facebook Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa

Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa (LSUMC) anunţă că luni, 8 martie, s-a dat startul înscrierilor pentru cel mai amplu şi mai interactiv proiect organizat de către membrii acesteia pentru elevii de liceu: Maritime Summer University, ediţia 2021. Liceenii care vor alege să meargă în această tabără vor fi cazaţi în căminele studenţeşti şi vor avea ocazia să guste din viaţa de student la Marină.

„Maritime Summer University (MSU), un proiect adresat liceenilor de toate vârstele, este şcoala de vară unde, pentru 10 zile, elevii pot experimenta alături de alţi elevii de liceu de vârsta lor, sub supravegherea membrilor ligii, ce înseamnă viaţa de student la Marină, cu toate bucuriile şi provocările ei. Orele de curs cu specific marinăresc din prima parte a zilei, plaja şi plimbările cu velierul sau canoea sunt doar câteva din activităţile pe care le-am pregătit liceenilor”, anunţă studenţii de la UMC.

Pentru a simţi cu adevărat ce înseamnă viaţa de student la malul mării elevii vor fi cazaţi chiar în căminele Universităţii. 

Preţul taberei, care va avea loc în perioada 25 iulie - 10 august, este de 400 de lei şi include cazarea şi două mese pe zi, dar şi vizite la muzee şi alte puncte de interes din Constanţa, arată membrii LSUMC. 

„Proiectul aflat la a VI-a sa ediţie are scopul de a reduce riscul abandonului şcolar prin oferirea elevilor din clasele a X-a şi a XI-a din ţară şi din străinătate unei perspective cât mai vaste atât asupra metodelor de predare, învăţare şi evaluare oferite de Universitatea Maritimă din Constanţa, cât şi asupra posibilităţilor oferite de comunitatea universitară în sprijinul dezvoltării personale ale viitorilor studenţi şi pentru a le prezenta frumuseţea şi unicitatea oraşului în care ar urma să locuiască în perioada studiilor superioare”, potrivit LSUMC.

Astfel, potrivit sursei citate, chiar dacă situaţia actuală nu permite desfăşurarea activităţilor în mod obişnuit, iar riscul de transmitere şi infecţie este destul de ridicat, echipa proiectului Maritime Summer University „vă garantează că va implementa cele mai eficiente metode de prevenire şi combatere şi vă îndeamnă să vă înscrieţi în număr cât mai mare până în data de 04 iunie 2021”.

Formularul de înscriere este disponibil aici

„Este sesizabil că în ultimii ani există o scădere a numărului de studenţi în universităţile din România, lucru ce ne evidenţiază faptul că elevii au nevoie să fie îndrumaţi spre a face pasul de la liceu la facultate. Prin proiectul nostru, Maritime Summer University, încercăm să le oferim elevilor o simulare a vieţii universitare, dar şi participarea la diferite ateliere de dezvoltare personală,  în scopul de a-i ajuta în luare deciziei de a urma studii universitare după finalizarea liceului şi de asemenea, posibilitatea alegerii uneia dintre specializările celor 2 facultăţi din cadrul Universităţii Maritime din Constanţa. Am pregătit mai multe scenarii de organizare a MSU, în funcţie de evoluţia pandemiei, însă suntem optimişti că o să reuşim o abordare în mod fizic, tradiţional. Speranţa noastră de a desfăşura ”faţă în faţă” proiectul nostru de suflet se trage din faptul că şcolile nu reprezintă doar un loc pentru educaţia academica, ci şi pentru dezvoltarea abilităţilor sociale şi emoţionale, interacţiune şi sprijin social, lucruri pe care, după mai mult de un an de şcoală online, ar trebui să ni le reamintim. Suntem conştienţi de riscurile infectării cu noul COVID-19, aşa că ne pregătim cu toate măsurile necesare pentru ca participanţii să se afle într-un mediu sigur şi igienizat. Pentru acestlucru vom apela la tot ce este necesar pentru a satisface nevoile acestora.” a spus Cristian-Stelian AVRAM, Preşedinte LSUMC, potrivit sursei citate.

Comunicatul integral:

„Au început înscrierile pentru Maritime Summer University, ediţia 2021

Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa (LSUMC) anunţă perioada de înscrieri pentru cel mai amplu şi mai interactiv proiect organizat de către membrii acesteia, în plin sezon estival: Maritime Summer University, ediţia 2021.

Proiectul aflat la a VI-a sa ediţie are scopul de a reducere riscul abandonului şcolar prin oferirea elevilor din clasele a X-a şi a XI-a din ţară şi din străinătate unei perspective cât mai vaste atât asupra metodelor de predare, învăţare şi evaluare oferite de Universitatea Maritimă din Constanţa, cât şi asupra posibilităţilor oferite de comunitatea universitară în sprijinul dezvoltării personale ale viitorilor studenţi şi pentru a le prezenta frumuseţea şi unicitatea oraşului în care ar urma să locuiască în perioada studiilor superioare.

Chiar dacă situaţia actuală nu permite desfăşurarea activităţilor în mod obişnuit, iar riscul de transmitere şi infecţie este destul de ridicat, echipa proiectului Maritime Summer University vă garantează că va implementa cele mai eficiente metode de prevenire şi combatere şi vă îndeamnă să vă înscrieţi în număr cât mai mare până în data de 04 iunie a.c., accesând formularul aflat pe pagina de Facebook a proiectului:

https://www.facebook.com/maritimesummeruniversity

    

Este sesizabil că în ultimii ani există o scădere a numărului de studenţi în universităţile din România, lucru ce ne evidenţiază faptul că elevii au nevoie să fie îndrumaţi spre a face pasul de la liceu la facultate. Prin proiectul nostru, Maritime Summer University, încercăm să le oferim elevilor o simulare a vieţii universitare, dar şi participarea la diferite ateliere de dezvoltare personală,  în scopul de a-i ajuta în luare deciziei de a urma studii universitare după finalizarea liceului şi de asemenea, posibilitatea alegerii uneia dintre specializările celor 2 facultăţi din cadrul Universităţii Maritime din Constanţa.

Am pregătit mai multe scenarii de organizare a MSU, în funcţie de evoluţia pandemiei, însă suntem optimişti că o să reuşim o abordare în mod fizic, tradiţional. Speranţa noastră de a desfăşura ”faţă în faţă” proiectul nostru de suflet se trage din faptul că şcolile nu reprezintă doar un loc pentru educaţia academica, ci şi pentru dezvoltarea abilităţilor sociale şi emoţionale, interacţiune şi sprijin social, lucruri pe care, după mai mult de un an de şcoală online, ar trebui să ni le reamintim.

Suntem conştienţi de riscurile infectării cu noul COVID-19, aşa că ne pregătim cu toate măsurile necesare pentru ca participanţii să se afle într-un mediu sigur şi igienizat. Pentru acest lucru vom apela la tot ce este necesar pentru a satisface nevoile acestora.”- Cristian-Stelian AVRAM, Preşedinte LSUMC”.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite