ADMITERE FACULTATE 2013 Peste 700 de locuri la admitere pentru cei care îşi doresc o carieră în Poliţie
0
Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ scoate la concurs peste 200 de locuri la admiterea din acest an, în timp ce alte aproape 500 de locuri sunt disponibile la şcolile de subofiţeri de la Câmpina şi Cluj.
Poliţia Română a anunţat, luni, că au început înscrierile în instituţiile de învăţământ proprii şi subordonate Ministerului Afacerilor Interne (MAI), precum şi în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale şi ale Serviciului Român de Informaţii care pregătesc specialişti pentru MAI, potrivit unui comunicat de presă.
Astfel, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ a scos la concurs, în total, 223 de locuri (48 de locuri la Drept şi 175 de locuri la Ordine şi Siguranţă Publică, arma poliţie), la care se adaugă 15 locuri pentru minorităţi, în special pentru romi şi maghiari.
Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr“ din Câmpina are disponibile, pentru admiterea din acest an, 313 locuri, iar Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan“ din Cluj-Napoca are 160 de locuri.
Cele două şcoli de subofiţeri organizează concurs de admitere, separat, şi pentru 15 locuri locuri destinate minorităţilor, la fiecare dintre instituţii, dintre care aproape jumătate sunt destinate romilor.
Candidaţii cu domiciliul în Bucureşti se pot înscrie până în 14 iunie, la sediul Poliţiei Capitalei, în zilele de luni, miercuri şi vineri, între orele 10.00-12.00 şi 13.00-16.00. Pentru şcolile de agenţi de poliţie, înscrierea se face până în 2 august.
Admitere şi la alte instituţii militare
Ca şi în anii trecuţi, se va organiza admitere ţi pe locurile rezervate pentru Ministerul Afacerilor Interne în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale.
La Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu“ din Sibiu au fost scoase la concurs 25 de locuri, la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă“ din Braşov - 10 de locuri, la Academia Tehnică Militară - 70 de locuri, la Institutul Medico-Militar - 25 de locuri, iar Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul“ există 10 locuri.
Pentru învăţământul postliceal, Ministerul Apărării a alocat pentru MAI 62 de locuri la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I“- Piteşti, 27 de locuri, exclusiv pentru bărbaţi, la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia“ – Boboc şi opt locuri la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu“.
Condiţii de admitere
Potrivit Poliţiei Române, pentru a putea participa la admiterea în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi ale Ministerului Apărării, candidaţii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii:
- să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România
- să cunoască limba română scris şi vorbit
- să aibă capacitate deplină de exerciţiu
- să fie declaraţi „apt“ din punct de vedere medical, fizic şi psihic
- să aibă minimum 18 ani împliniţi în cursul anului în care participă la concurs
- să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat
- să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea
- să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii şapte ani
- să aibă până în 27 de ani împliniţi în anul participării la concursul de admitere
- să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală minimum opt
- să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ
- să aibă înălţimea de minimum 1,70 metri bărbaţii şi 1,65 metri femeile.
Documentele necesare la dosarul de recrutare:
- cererea de înscriere
- declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptării condiţiilor de recrutare
- copii de pe actul de identitate şi carnetul de muncă, iar dacă este cazul, şi livretul militar
- diploma de bacalaureat (original sau copie legalizată) sau adeverinţă pentru absolvenţii de liceu din anul 2012 şi foaia matricolă (original sau copie legalizată)
- adeverinţa eliberată de către liceu, în care se menţionează media generală de la bacalaureat, mediile obţinute în anii de studiu, termenul de valabilitate şi faptul că nu a fost eliberată diploma
- copii legalizate de pe certificatul de naştere
- copii de pe certificatele soţiei/soţului şi ale fiecărui copil, dacă este cazul, certificatul de căsătorie, precum şi hotărârile judecătoreşti privind starea civilă, autobiografia şi tabelul nominal cu rudele candidatului
- fişa de cazier judiciar
- certificatul de examinare psihologică sau nota compartimentului de resurse umane, în cazul în care rezultatele examenului psihologic s-au comunicat pe bază de tabel nominal
- fişa medicală tip de încadrare în Ministerul Afacerilor Interne
- caracterizarea de la ultimul loc de muncă, respectiv din instituţia de învăţământ în cazul celor din primul an de la absolvire şi trei fotografii 3x4 centrimetri.