Putin: Orice persoană normală ar fi indignată de imaginile copiilor însângeraţi din Fâșia Gaza

0
Publicat:

Orice „persoană normală" ar fi indignată de imaginile „copiilor însângeraţi" din Fâşia Gaza, dar ruşii trebuie „să-şi păstreze capul limpede", a declarat vineri preşedintele rus Vladimir Putin, comentând revolta de pe 29 octombrie din Daghestanul majoritar musulman, relatează Reuters, citată de Agerpres.

FOTO EPA EFE
FOTO EPA EFE

Sute de oameni au luat atunci cu asalt un aeroport pentru „a-i prinde" pe pasagerii evrei de pe un zbor de la Tel Aviv.

Preşedintele rus a acuzat Ucraina şi Occidentul că s-au aflat la originea incidentului de pe aeroportul din Mahacikala - Daghestan, alegaţie respinsă ca falsă de Kiev şi Washington.

„Cât despre aceste evenimente din Mahacikala... era foarte uşor de aprins o scânteie, foarte uşor. Pe fundalul ororilor care au loc acolo (în Gaza), este uşor să se facă asta, pentru că... atunci când vezi copii suferind şi plini de sânge, îţi încleştezi pumnii şi îţi vin lacrimi în ochi", a spus liderul de la Kremlin.

Putin a adăugat apoi: „Şi asta, cred, este reacţia oricărei persoane normale. Iar dacă nu există o astfel de reacţie, atunci persoana respectivă nu are inimă, e de piatră. Cu toate acestea, noi trebuie să procesăm acele evenimente cu capul limpede şi să înţelegem unde este rădăcina răului".

Autobuz cu pasageri ai cursei venite de la Tel Aviv, urmărit în jurul aeroportului 

Aparent luate prin surprindere, autorităţile din Daghestan, republică rusă autonomă din Caucaz, au reuşit să-i evacueze în siguranţă pe pasagerii avionului, nu înainte însă ca un autobuz cu pasageri ai cursei venite de la Tel Aviv să fie urmărit în jurul aeroportului de o mulţime furioasă din cauza bombardamentelor lansate de Israel asupra Fâşiei Gaza drept răspuns la atacul sângeros al Hamas asupra unor comunităţi israeliene, pe 7 octombrie.

 80 de arestări au fost operate de poliţie, iar Vladimir Putin a convocat o reuniune de urgenţă cu şefi ai securităţii, pentru a discuta ce este de făcut ca astfel de incidente să nu se repete.

Rusia, care cere o încetare imediată a focului în Gaza şi susţine soluţia celor două state, a încercat să menţină contactul cu toate părţile din conflictul Israel-Hamas, dar a stârnit furia autorităţilor israeliene invitând o delegaţie a mişcării islamiste palestiniene la Moscova.

Ministerul de Externe israelian l-a convocat pe ambasadorul Rusiei pentru a denunţa acest lucru.

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite