Fost coleg de închisoare cu Prigojin: Este un bulangiu, literalmente

0
0

Șeful grupului paramilitar rus Wagner, Evgheni Prigojin, un apropiat al lui Vladimir Putin şi patronul grupului paramilitar rus Wagner, este ţinta unor invective violente şi homofobe ale unui bărbat care se prezintă drept fostul său coleg de închisoare, relatează BFMTV, citat de News.ro. 

FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

„Noi doi am ispăşit o pedepsă în acelaşi timp. Aş vrea să vă spun că Prigojin este un bulangiu, literalmente”, declară Saşa Kurara într-o înregistrare video.

Saşa Kurara susţine că Evgheni Prigojn „făcea parte din cea mai inferioară clasă a deţinuţilor. El îşi ştia locul şi îl accepta”.

„Voi, care intraţi în miliţia Wagner, să ştiţi că veţi fi conduşi de un bulangiu”, spune el.

Un consultant în domeniul Apărării, Michel Goya, îndeamnă însă, la BFMTV, „să nu avem încredere în tot ceea ce se difuzează” despre omul de afaceri rus.

„Asta face parte dintr-o competiţie internă între anumite rivalităţi”, într-un mediu „larg mafiot”, avertizează el, notează sursa citată. 

  Evgheni Prigojin, care a fost supranumit „bucătarul lui Putin” din cauza contractelor grupului său de catering cu Kremlinul, se spune că a devenit miliardar datorită contractelor publice pe care le-a obţinut. 

El a înfiinţat în 2014 organizaţia paramilitară Wagner, care intervine în prezent în mai multe ţări, inclusiv în Ucraina.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri