Voronin vrea să revizuiască partea politică a Acordului de asociere cu UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Partidului Comuniştilor Vladimir Voronin insistă asupra revizuirii părţii politice a Acordului de asociere cu UE pe motiv că ar pune în pericol suveranitatea Republicii Moldova, conform declaraţiilor făcute în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune „Publika TV”, transmite IPN.

În cadrul emisiunii Voronin a lansat mai multe declaraţii contradictorii privind Acordul de asociere, nu neagă necesitatea lui, însă crede că a fost semnat prematur. „Ţineţi minte în ce condiţii a fost semnat acest Acord. Deputaţii au acţionat cât mai repede, de parcă erau nişte pompieri”, a spus liderul PCRM.

Deşi Vladimir Voroni susţine că este pentru parcursul european al Republicii Moldova şi doar pentru revizuirea unor prevederi ale Acordului de asociere, el este gata să denunţe Acordul, dacă o va cere Federaţia Rusă. . „Dacă nu se hotărăşte restabilirea relaţiilor cu Federaţia Rusă, noi nu suntem de acord ca acest acord să fie în vigoare. Acest Acord trebuie să se bazeze pe interesele Republicii Moldova şi nu trebuie să pierdem prietenii noştri tradiţionali, trebuie să avem relaţii bune cu Rusia”, a punctat Voronin.

Liderul comuniştilor s-a arătat convins că formaţiunea sa va prelua guvernarea şi astfel vor fi pedepsiţi toţi cei care afectează interesul naţional al Republicii Moldova. Întrebat în acest context de către invitatul permanent ale emisiunii, jurnalistul roman Cristian Tabără, dacă i se va mai permite să lucreze în Republica Moldova, dacă comuniştii vor prelua guvernarea, Voronin a spus că depinde de politica pe care o va promova”, a spus Vladimir Voronin. Liderul PCRM a declarat spre finalul emisiunii că duce un trai modest, locuieşte de mai bine de 20 de ani într-un apartament modest de la nivelul cinci, iar faptul că ar deţine averi şi parcuri de automobile sunt doar nişte insinuări aduse de către mass-media la comandă pentru a-l discredita.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite