REVISTA PRESEI: Compania low-cost Wizz Air ar putea opera zboruri din Bălţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţul unui bilet la o cursă low-cost variază între 30 şi 90 euro
Preţul unui bilet la o cursă low-cost variază între 30 şi 90 euro

Moldovenii vor putea călători pe calea aerului la preţuri reduse. Asta în cazul în care Guvernul de la Chişinău va ajunge la o înţelegere cu reprezentanţii companiei aeriene ungare de tip low-cost Wizz Air, informează Publika TV.

Aceștia doresc identificarea unui aeroport de pe care vor fi operate cursele aeriene. „Dacă WizzAir ar accepta să zboare din Bălţi spre exemplu, atunci s-ar dezvolta şi infrastructura, s-ar creea şi locuri de muncă, cetăţenii noştri ar avea servicii calitative europene, şi calitative, dar şi ieftene", a declarat minstrul Transporturilor, Anatol Şalaru.

În cadrul vizitei întreprinse în Moldova, reprezentanţii Wizzair vor examina posibilitatea de a opera zboruri la preţuri reduse de pe aeroportul din Bălţi. Principalul motiv al unei asemenea decizii fiind taxele aeroportuare mari percepute de aeroportul din Chişinău, mai scrie postul de televiziune.

Preţul unui bilet la o cursă low-cost variază între 30 şi 90 euro în funcţie de destinaţie.

Un tânăr din Chișinău și-a cerut iertare de la iubita sa printr-un panou publicitar

Ce n-ar face un bărbat pentru a fi iertat? Un tânăr și-a cerut scuze de la fosta iubită printr-un mesaj văzut de tot orașul. Acesta a fost scris pe un panou publicitar instalat lângă casa fetei, informează Pro TV.

Deși a fost plasat pentru două săptămâni, afișul va fi scos în zilele ce urmează pentru că fata a fost deranjată de întrebările din partea familiei și a prietenilor. Mai mult, aceasta încă nu l-a iertat pe tânăr.

Apă de culoarea urinei la preţul de 2000 de lei

Dezamăgire în satul Mingir, raionul Hânceşti. Peste 14 milioane de lei, bani acordaţi prin intermediul unui proiect finanţat de Uniunea Europeană, au fost investiţi în apeductul din localitate. Până la urmă, oamenii au înţeles că apa la care au fost conectaţi nu este potabilă. Pe lângă banii europeni, fiecare familie a achitat contribuţia de circa 2000 de lei, şi tot din surse proprii şi-au cumpărat contoare, anunță Jurnal.md.

Apa nu poate fi folosită în scopuri alimentare, ci doar la spălatul rufelor, şi asta doar în cazul rufelor de culoare închisă, se plâng sătenii. Un metru cub de apă tehnică costă 12 lei, mai scump chiar decât costă în alte părţi apa potabilă. Şeful Asociaţiei consumatorilor de apă, Ilie Chiţanu, este de părerea că de vină sunt atât proiectanţii lucrărilor, cât şi conducătorul proiectului IM „Badprim" SRL.

Veste bună pentru șoferi. Accizele la importul de mașini ar putea rămâne nemodificate

Accizele la importul de mașini ar putea rămâne în anul 2012 la nivelul anului curent, deși în proiectul politicii fiscal bugetare este preconizată majorarea acestora, scrie Arena, cu referire la Prime TV.

„Putem să aducem o veste bună. Am identificat anumite soluții pentru a nu majora accizele la importul de mașini, deși nu este ușor, întrucât este vorba de 90 de milioane de lei care trebuie identificați din altă sursă", a menționat deputatul Veaceslav Ioniță.

Arena mai precizează că pentru a acumula mai mulţi bani la buget, autoritățile intenționau, inițial, ca de la 1 ianuarie 2012 să majoreze accizele la autoturisme în special, la cele cu motoare mai slabe. Anunțul a stârnit nemulțumirea importatorilor de mașini la mâna a doua, care spun că intenţionează să aducă mai multe autoturisme în anul curent, până la majorarea accizelor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite