Aşteptările patronatelor în 2017: condiţii de activitate mai bune pentru agenţii economici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În anul 2017, Confederaţia Naţională a Patronatului din Moldova aşteaptă condiţii de activitate mai bune pentru agenţii economici, implicit prin reducerea barierelor în calea activităţii acestora. Solicitat de IPN, preşedintele Confederaţiei, Leonid Cerescu, a menţionat că pentru o activitate prodigioasă este necesară reducerea numărului de controale din partea statului.

„De asemenea, se doreşte să fie majorate investiţiile în activitatea economică a Republicii Moldova. Premise pentru aceasta sunt: acordul de colaborare cu Fondul Monetar International. Investiţii mai bune ar însemna un potenţial de creştere economică mai bună”, a spus Leonid Cerescu.

În opinia lui, bine ar fi să se asigure o stabilizare a politicilor bugetar-fiscale, astfel ca regulile de joc şi taxele să nu fie modificate în fiecare an. Oportun ar fi să se realizeze acţiunile începute în 2016, cum ar fi modificarea Codului Muncii, Codului Fiscal.

Cel mai important, în opinia şefului de la patronate, este ca îmbunătăţirea legislaţiei să fie resimţită de agenţii economici care produc, care au contribuţii financiare importante şi creează locuri de muncă. „La noi ce se întâmplă? Adoptăm legi, nişte măsuri pe care să le resimtă agenţii economici, dar până la urmă ei nu ajung să beneficieze de ele. (...) Problema constă la noi în faptul că este prea multă birocraţie”, a spus Leonid Cerescu.

Potrivit preşedintelui Confederaţiei Naţionale a Patronatelor, în 2017 trebuie să se lucreze mai mult în sfera economiei reale. „Având profituri, având plus valoare, agenţii economici au posibilitatea să achite salarii, contribuţiile la stat şi impozitele”, a afirmat Leonid Cerescu.

Actualmente una dintre cele mai mari problemele pentru mediul economic este faptul că au loc multe schimbări sistemice, iar agenţii trebuie să se adapteze frecvent la reguli noi de joc de pe piaţă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite