Yemen: nunta la care pot fi aduse săbiile, dar nu şi  soţiile. Ceremonia în masă ar putea intra în Cartea Recordurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre mirii orfani care au purtat costumul ţi sabia tradiţionale în ziua nunţii. FOTO: Reuters
Unul dintre mirii orfani care au purtat costumul ţi sabia tradiţionale în ziua nunţii. FOTO: Reuters

O fundaţie de caritate din Yemen îşi propune să intre în Cartea Recordurilor după ce a organizat în capitala Sana`a o ceremonie de căsătorie în masă, pentru 4.000 de cupluri. Bărbaţii au venit îmbrăcaţi în portul tradiţional şi au ridicat deasupra capului săbii, dar fără nicio femeie. Miresele au luat parte la o ceremonie separată, aşa cum hotărăşte tradiţia islamică, iar proaspăţii căsătoriţi s-au întâlnit seara, mulţi pentru pentru prima dată.

Organizaţia de Caritate a Orfanilor a organizat uriaşa ceremonie de căsătorie a celor 4.000 de cupluri din capitală, ce a costat aproape 6 milioane de euro, evenimentul fiind finanţat de fostul emir al Qatarului, şeicul Hamad bin Khalifa Al Thani.

Evenimentul a fost pus la cale pentru a-i ajuta pe yemeniţii orfani şi pe cei care nu au posibilităţi materiale suficiente pentru a-şi organiza propria nuntă. Astfel de evenimente sunt scumpe în Yemen, iar tradiţia spune că mirii trebuie să ofere o sumă considerabilă de bani familiei viitoarei lui soţii. Mirele şi tatăl lui împart cheltuiala pentru zestrea miresei, care poate ajunge la aproximativ 3.500 de euro, la care se adaugă alte costuri legate de organizarea ceremoniei.

Femeile iau parte la un eveniment similar, fiind totuşi separat de cel al viitorilor lor soţi, după cum hotărăşte religia musulmană strictă. fiecare cuplu se va întâlni la finalul zilei, însă mulţi dintre ei se vor cunoaşte pentru prima dată, deoarece nunţile în Yemen sunt adesea aranjate.

Fundaţia Orfanilor a oferit tuturor celor 2.000 de bărbaţi nou căsătoriţi câte 500 de euro pentru ceremonie, precum şi haine potrivite, deoarece sunt separaţi de familii, nu mai au părinţi care ă-i ajute sau câştigă prea puţin pentru a se autofinanţa.

Organizatorii au spus că au întocmit deja toată documentaţia necesară pentru a înregistra ceremonia uriaşa ceremonie de la Sana` în Careta Recordurilor, drept cea mai mare nuntă colectivă din lume. Reprezentanţi ai Guinnes Book au venit în Yemen miercuri pentru a face propria lor documentaţie, cu scopul de a certifica recordul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite