Turcia a început construirea propriului Pentagon, mai mare decât cel al SUA. Erdogan: „Va inspira teamă” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentagonul Turciei va avea o structură concentrică similară „omologului” său american, însă va încorpora steaua şi semiluna de pe steagul turcesc.  Foto: Arhivă
Pentagonul Turciei va avea o structură concentrică similară „omologului” său american, însă va încorpora steaua şi semiluna de pe steagul turcesc.  Foto: Arhivă

Turcia a început construirea unui imens sediu pentru forţele sale armate, denumit „Pentagonul turcesc”. Clădirea va fi mai mare decât Pentagonul de la Washington, SUA, care, în prezent, este cel mai mare complex administrativ din lume, potrivit Insider.

Preşedintele turc Recep Erdogan a transmis, luni, la ceremonia de inaugurare a lucrărilor, că această clădire va „inspira teamă” inamicilor Turciei.

Complexul se va întinde pe o suprafaţă de aproape 13 milioane de metri pătraţi, în timp ce birourile vor ocupa 890.000 de metri pătraţi. 

Birourile Pentagonul din SUA se întind pe 338.879 de metri pătraţi, acesta având în jur de 26.000 de angajaţi. 

Pentagonul Turciei va avea o structură concentrică similară „omologului” său american, însă va încorpora steaua şi semiluna de pe steagul turcesc. 

Clădirea ar urma să fie finalizată până în primăvara lui 2023, urmând a fi folosită de către forţele armate ale Turciei şi de către Ministerul Apărării de la Ankara.

„Vom crea aici o structură care va inspira teamă în inamicii noştri prin alura sa şi le va oferi încredere prietenilor noştri”, a mai spus Erdogan. 

„Pentagonul turcesc” este văzut de unii ca fiind cel mai nou proiect megaloman al preşedintelui Recep Erdogan, un fan al marilor proiecte de infrastructură care să arate puterea economică a Turciei, în pofida devalorizării record a lirei turceşti. 

Un alt astfel de proiect este şi canalul Istanbul, puternic contestat de opoziţia din Turcia şi comunitatea internaţională.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite