Țara care a declarat război polenului. Cum se manifestă febra fânului
040% dintre japonezi ar suferi din cauza acestei „probleme sociale”. Premierul Fumio Kishida a promis să lupte împotriva flagelului rinitei alergice, denumită și febra fânului.

Rinita alergică sau febra fânului afectează 40% dintre populația Japoniei, arată jurnaliștii The Guardian. Mai ales polenul din cedru și chiparos le fac viața grea japonezilor care îi cer premierului să intervină.
Fumio Kishida a promis să lupte împotriva flagelului febrei fânului, numind alergia la polen o „problemă socială” care necesită măsuri urgente din partea guvernului.
Sursa citată arată că aproximativ 40% dintre japonezi se confruntă cu simptome de febră a fânului, ce se manifestă cu mâncărimi, ochi apoși și strănut, de îndată ce populația uriașă de cedru și chiparos din țară începe să-și elibereze polenul la începutul anului.
Așa se explică de ce mulți japonezi preferă să poarte mască de protecție atunci când ies în aer liber.
Prevalența febrei fânului în Japonia este pusă pe seama unui program de reîmpădurire postbelică, în timpul căruia copacii au fost plantați într-un ritm rapid pentru a ajuta industria construcțiilor din țară.
Ministerul Mediului a avertizat recent că Tokyo și alte 11 prefecturi se vor confrunta cu cea mai mare incidență de polen de cedru din ultimii 10 ani, determinând unele companii să ofere "alocații pentru febra fânului" angajaților.
Japonezii se așteaptă ca planul premierului Kishida de luptă împotriva febrei fânului să includă exploatări forestiere și replantarea pădurilor cu copaci care produc mai puțin polen, precum și promovarea unui tip de orez despre care se spune că este benefic în atenuarea simptomele febrei fânului.