Israelul a lansat certificatul „Green Pass” pentru accesul în centrele de agrement

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Israelul va ridica mai devreme o parte din restricţiile asupra afacerilor şi va permite începând de duminică deschiderea hotelurilor şi sălilor de fitness pentru cei complet vaccinaţi sau cei consideraţi imuni după ce s-au vindecat de COVID-19, a transmis guvernul israelian, potrivit Reuters.

Cetăţenii israelieni imunizaţi cu ambele doze sau cei care au căpătat imunitate după ce s-au vindecat vor putea intra în facilităţile de agrement precum hoteluri, săli de fitness sau muzee în baza unui certificat „Green Pass” afişat pe o aplicaţie a Ministerului israelian al Sănătăţii.

43% dintre cetăţenii israelieni au primit prima doză de vaccin, iar luna aceasta 30% din populaţia de 9 milioane a Israelului va fi vaccinată complet. 

Israelul a început să ridice treptat restricţiile după măsurile de carantină impuse pe 27 decembrie şi autorităţile speră la o acoperire de 50% şi o redeschidere mai amplă luna viitoare.

Centrele comerciale, pieţele în aer liber, bibliotecile şi muzeele vor putea fi redeschise duminică, se arată într-un comunicat transmis luni de biroul premierului Benjamin Netanyahu. 

Autorităţile plănuiseră să introducă „Green Pass” pe 23 februarie.

Israelul, una din ţările fruntaşe ale campaniei de vaccinare, a publicat recent şi un studiu amplu al eficienţei vaccinului Pfizer, raportând o scădere de 94% a îmbolnăvirilor în cazul a 600.000 de persoane vaccinate cu ambele doze.

Studiu: Vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer are o eficienţă de 94%

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite