India. Fete minore au mers complet dezbrăcate pe stradă într-un ritual de îmbunare a zeului ploii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetiţe din India FOTO EPA-EFE
Fetiţe din India FOTO EPA-EFE

Şase fete minore din India centrală au fost dezbrăcate complet şi plimbate pe străzi, în cadrul unui ritual de invocare a ploii. Incidentul a avut loc într-un sat lovit de secetă din statul Madhya Pradesh.

Clipuri devenite virale pe reţele sociale le arată pe tinerele fete mergând complet goale, cu un trunchi de copac pe umeri şi cu câte o broască agăţată de acesta.

Localnicii cred că un astfel de ritual îl vor îmbuna pe zeul ploii care va aduce precipitaţiile în sat.

„Se vor lua măsuri dacă vom constata că fetele au fost forţate să meargă dezbrăcate”, a declarat şeful poliţiei din Damoh pentru agenţia Press Trust din India.

Fetele, unele în vărstă de doar cinci ani merg din casă în casă urmate de un grup de femei care cântă.  Copiii adună de la fiecare sătean boabe de cereale pe care le-au donat unui templu care pregăteşte mâncare pentru comunitate.

„Credem că asta va aduce ploaia”, a declarat o femeie pentru Press Trust.

Perceptorul districtului Damoh, S Krishna Chaitanya, a spus că părinţii fetelor au fost de acord cu ritualul şi chiar au participat la el.

„În astfel de cazuri, administraţia nu poate face decât să le transmită sătenilor că este vorba de superstiţii inutile şi că astfel de practici nu dau rezultatele dorite", a spus el.

În india a cărei agricultură depinde de sezonul musonic de ploi, se practică diferite ritualuri de invocare a ploii, în funcţie de regiune, care merg de la focuri rituale la ceremonii de căsătorie pentru broaşte sau măgari.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite