FOTO Topul celor mai indicate ţări unde străinii se pot retrage pentru pensionare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cuplu de pensioanari. FOTO Reuters
Cuplu de pensioanari. FOTO Reuters

Planurile pentru pensionare făcute din timp, pot aduce mari beneficii celor care îşi diversifică opţiunile. Un top recent al celor mai indicate 15 ţări pentru a petrece perioada de pensionare arată că Panama, Ecuador şi Malaezia pot fi alegeri foarte bune, considerate destinaţii ideale atât pentru relaxare, cât şi pentru aventură, fără să uităm stilul de viaţă confortabil şi cheltuielile reduse.

Principalele destinaţii recomandate viitorilor pensionari din toată lumea au fost analizate în cadrul Indicelui Global de Pensionare pentru 2014, întocmit de grupul media International Living. Publicat pentru cel de-al 23-lea an la rând, Indicele ierarhizează cele mai potrivite ţări din toată lumea pentru a trăi perioada de pensionare.

Criteriile luate în considerare de specialişti au variat de la preţul coşului zilnic, costul utilităţilor, climă, până la ospitalitatea rezidenţilor, situaţia sistemului de sănătate şi sursele de divertisment.

Panama ocupă primul loc al clasamentului deoarece „oferă o mare varietate de opţiuni”, a spus Jennifer Stevens, editor al site-ului InternationalLiving.com. „Nu contează neapărat ceea ce cauţi, Panama este o destinaţie potrivită unde poţi încerca să găseşti ce doreşti”, a mai spus Stevens.

Aceasta a explicat că doritorii pot să intre şi să iasă cu uşurinţă din Panama, ţară care pune la dispoziţia străinilor numeroase opţiuni de obţinere a vizelor. De asemenea, autorităţile locale oferă doritorilor un program de pensionare, prin care pot obţine dreptul de reşedinţă dacă au o pensie de cel puţin 1.000 de dolari pe lună. Chiar şi în cazurile în care pensionarii nu respectă această condiţie, există multe alte oferte accesibile de obţinere a dreptului de şedere.

Pe locul doi se află Ecuador, ţară ce a condus topul în ultimii cinci ani. Statul sud-american pune la dispoziţia străinilor o mare varietate de stiluri de viaţă, din care pensionarii pot alege între plajele însorite, clima temperată din zona montană, surse de divertisment şi capitalul cultural istoric.

Malaezia, clasată pe locul al treilea, este o alegere interesantă pentru că prima limbă neoficială este engleza, ceea ce contribuie la o tranziţie uşoară a străinilor. În plus, este o destinaţie exotică şi necostisitoare, unde pensionarii pot avea parte de aventură sau se pot implica în comunitate prin acţiuni de voluntariat.

Autorităţile locale au pus în aplicare programul „Malaezia, a doua casă”, prin care străinii pot obţine viză pentru zece ani, cu posibilitatea de reînnoire.

Topul continuă cu Costa Rica, Spania, Columbia, Mexic, Malta, Uruguay, Thailanda, Irlanda, Noua Zeelandă şi se încheie cu Nicaragua, Italia şi Portugalia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite