Descoperire macabră în Myanmar: Peste 30 de cadavre calcinate au fost găsite în maşini incendiate de soldaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Peste 30 de cadavre calcinate au fost descoperite sâmbătă în trei vehicule, în Myanmar, potrivit unui responsabil al rebelilor şi unei organizaţii nonguvernamentale, care au acuzat junta militară de aceste crime macabre.

Fotografii au fost difuzate sâmbătă pe reţelele de socializare, cu două camioane şi un autoturism incendiate pe un drum din cantonul Hpruso, în statul Kayah (est), cu cadavre în interior, informează AFP.

Un responsabil al Forţelor de Apărare a Poporului (PDF), care luptă împotriva juntei militare aflate la putere, a declarat pentru AFP că vehiculele au fost descoperite de combatanţi de-ai săi.

Potrivit organizaţiei Myanmar Witness, „35 de persoane, printre care copii şi femei, au fost arse şi ucise de militari pe 24 decembrie, în cantonul Hpruso”.

Zaw Min Tun, un purtător de cuvânt al juntei, susţine că o ciocnire violentă a avut loc vineri după ce un grup de soldaţi a oprit şapte maşini ce conduceau „în mod suspect”. Soldaţii au ucis un anumit număr de persoane în aceste violenţe, a declarat el.

ONG-ul „Salvaţi Copiii” a anunţat că doi membri ai personalului său în Myanmar au dispărut vineri.

„Avem confirmarea că vehiculul lor personal a fost atacat şi incendiat” într-un atac comis vineri în statul Kayah, a anunţat organizaţia într-un comunicat.

Myanmar se află în haos din 1 februarie, când junta militară a preluat puterea şi a pus capăt tranziţiei spre democraţie. Peste 1.300 de civili au fost ucişi de atunci în această ţară asiatică, spune ONG-ul Asociaţia de Asistenţă pentru Deţinuţii Politici, care menţionează cazuri de tortură şi de execuţii extrajudiciare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite