Consiliul NATO-Rusia se reuneşte pentru prima dată de la otrăvirea fostului dublu agent rus Serghei Skripal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Bruxelles are loc joi prima reuniune din acest an a Consiliului NATO-Rusia, la nivel de amabasadori, întâlnire în cadrul căreia urmează să fie abordate mai multe probleme sensibile, printre care conflictul din estul Ucrainei, unde Rusia este acuzată că îi sprijină pe separatiştii proruşi.

Totodată, aminteşte Deutsche Welle, aceasta este prima reuniune a Consiliului după atacul cu neurotoxină care l-a vizat pe fostul dublu agent rus Serghei Skripal, în Marea Britanie, caz ce a provocat tensiuni puternice între Rusia şi Occident, care a pus atacul pe seama Moscovei, deşi Kremlinul a negat vehement orice implicare în acest caz.

Cazul a dus inclusiv la expulzarea de către NATO a şapte diplomaţi ruşi din cadrul misiunii Rusiei la Alianţa Nord-Atlantică. 

În acelaşi timp, reuniunea de joi, care se va desfăşura cu uşile închise, are loc în contextul în care Alianţa Nord-Atlantică se pregăteşte pentru summitul său din luna iulie, în cadrul căruia relaţia cu Rusia va reprezenta una dintre principalele teme.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite