Volodimir Zelenski a respins din nou orice compromis teritorial în vederea unor negocieri de pace cu Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Ucrainei a respins din nou orice compromis teritorial în vederea unor eventuale negocieri de pace cu Rusia, în timpul vizitei sale la Washington.

Președintele Ucrainei în SUA FOTO EPA EFE
Președintele Ucrainei în SUA FOTO EPA EFE

O „pace justă înseamnă fără compromis în ceea ce priveşte suveranitatea, libertatea şi integritatea teritorială a Ucrainei“, a declarat Volodimir Zelenski în cadrul conferinţei de presă comune cu preşedintele american Joe Biden, atunci când a fost întrebat cum ar putea arăta sfârşitul conflictului în viziunea sa.

Potrivit lui Zelenski, sfârşitul conflictului ar trebui să includă, de asemenea, "plata pentru toate pagubele provocate de agresiunea rusă". Volodimir Zelenski a subliniat că este greu de imaginat o "pace justă" pentru părinţii care şi-au pierdut fiii şi fiicele. "Banii nu înseamnă nimic, nicio compensaţie sau reparaţie nu ar fi suficientă", a subliniat Zelenski. "Nu ştiu ce înseamnă o «pace justă». Aceasta este o descriere foarte filosofică. Nu ştiu dacă există un «război just»", a mai spus liderul ucrainean.

"Nu poate exista nicio pace justă în războiul care ne-a fost impus de aceşti.... aceşti indivizi inumani", a declarat Zelenski cu referire la liderii ruşi.

În ultimele luni, Rusia a fost victima unei serii de incidente, în special explozii, asupra unor baze militare şi infrastructuri importante, atacuri pe care Moscova le atribuie Ucrainei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite