VIDEO Jaful de la muzeul din Dresda, surprins de o cameră de supraveghere. Hoţii au furat bijuterii de o valoare inestimabilă
0Momentul în care hoţii au spart o vitrină din „Camera Bijuteriilor” a unui faimos muzeu din Dresda a fost surprins de camerele de supraveghere şi poliţia a dat publicităţii imaginile.
Muzeul Grunes Gewande găzduieşte una dintre cele mai mari colecţii de comori din Europa. Hoţii au furat trei seturi de bijuterii din secolul al XVIII-lea, despre care directorul muzeului a spus că au o valoare „inestimabilă”. Există temeri că făptaşii vor încerca să desfacă piesele şi să le vândă separat.
Şeful poliţiei din Dresda a transmis că jaful ar putea avea legătură cu un incendiu care a afectat un panou de distribuţie a curentului electroc aflat într-o piaţă din apropiere, ce a dus la stingerea luminilor din afara muzeului şi la dezactivarea alarmei.
Poliţia germană a revenit marţi la muzeul din Dresda căutând indicii, la o zi după ce mai multe seturi de bijuterii cu diamante din secolul al XVIII-lea au fost sustrase din incinta muzeului, informează DPA.
''Investigaţia continuă şi astăzi", a precizat un purtător de cuvânt al forţelor de ordine.
Poliţia nu are o pistă solidă în acest caz, iar căutarea hoţilor continuă, a adăugat acesta. Mai multe informaţii despre stadiul anchetei sunt aşteptate să fie date publicităţii în a doua parte a zilei.
Doi suspecţi neidentificaţi au pătruns în Seiful Verde al muzeului la primele ore ale zilei de luni sustrăgând piese din trei seturi de bijuterii cu diamante, în ciuda măsurilor de securitate stricte.
Au fost furate, cel mai probabil, peste 100 de obiecte din aceste seturi, printre care încuietori, nasturi, medalii, epoleţi, curele şi ornamente pentru pălării şi bastoane, decorate cu diamante, smaralde, rubine şi safire.Comoară furată este evaluată la peste un miliard de euro.
Suspecţii au pătruns în clădire printr-o fereastră după ce au tăiat o zăbrea şi au spart geamul. Aceştia au folosit un topor pentru a sparge sticla vitrinei în care se aflau bijuteriile, potrivit poliţiei.
Seiful Verde al muzeului adăposteşte una dintre cele mai vechi mai bine conservate colecţii de bijuterii din Europa.
Colecţia a fost creată între 1723 şi 1730 la ordinul lui August al II-lea cel Puternic, fost rege al Poloniei şi prinţ-ales al Saxoniei în secolul al XVIII-lea. Cu această colecţie impresionantă de bijuterii, monarhul saxon dorea să-l eclipseze pe rivalul său, Ludovic al XIV-lea al Franţei.