UPDATE Un elicopter al poliţiei s-a prăbuşit peste clădirea unui bar din centrul oraşului Glasgow

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un elicopter s-a prăbuşit peste un bar din oraşul scoţian Glasgow, în urma acestui incident fiind anunţate mai multe persoane rănite, potrivit primelor informaţii din mass-media britanică.

UPDATE Poliţia scoţiană a transmis că 32 de persoane rănite au fost transportate la mai multe spitale din Glasglow, după ce un elicopter al poliţiei s-a prăbuşit în clădirea unui bar aglomerat, vineri spre sâmbătă noaptea.

Sâmbătă dimineaţa, echipele de salvare încă se aflau la locul accidentului pentru a-i elibera pe oamenii prinşi sub dărâmături. Deocamdată nu au existat declaraţii oficiale cu privire la eventualele persoane moarte. 

UPDATE Un responsabil al pompierilor, Lewis Ramsay, a declarat pentru presă că salvatorii "au legătura cu persoane prinse încă în interiorul barului Clutha şi că ei au salvat deja un anumit număr de răniţi".

UPDATE Poliţia scoţiană a declarat că la bordul elicopterului erau trei persoane, în timp martorii au de la locul accidentului susţin că în bar erau aproximativ 120 de persoane, potrivit BBC.

UPDATE Prim-ministrul Scoţiei, Alex Salmond, a postat pe Twitter un mesaj în care specifică faptul că elicopterul prăbuşit este al poliţiei scoţiene, adăugând că datorită impactului puternic trebuie luat în calcul posibilitatea morţii mai multor persoane.

Cei de la „The Guardian” susţin că accidentul a avut loc în timpul în care în acel bar era o petrecere, citându-l pe un deputat laburist britanic, Jim Murphy, politician care trecea prin zonă când a avut loc incidentul.

Jim Murphy a declarat pentru AFP că aproximativ 40 de pompieri se aflau la faţa locului iar trecătorii acordau ajutor.

Parlamentarul britanic a declarat că cei prezenţi au format „un lanţ uman să-i ajute pe cei din clădire”, sărind în ajutorul pompierilor de la faţa locului.

Un responsabil al Serviciilor de Urgenţă scoţiene a declarat: „Pot confirma că avem oameni la faţa locului (…) Este desigur un incident major. Sunt mai multe autospeciale la faţa locului: 15 maşini de pompieri şi alte servicii speciale”.

Încă nu există nu este înaintat un număr preliminar exact al celor răniţi în urma accidentului petrecut în oraşul scoţian.

Barul afectat de elicopter este în centrul celui mai mare oraş din Scoţia, incidentul având loc undeva între orele 22 şi 23.

Redacţiile ziarelor au primit numeroase poze pe conturile de Twitter de la cei care au mers să ajute. Prim-ministrul britanic, David Cameron, a postat pe twitter un mesaj de susţinere pentru cei implicaţi afectaţi de accident.

 Ştire în curs de actualizare

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite