Un jurnalist celebru în Olanda a murit la nouă zile după ce a fost împuşcat în faţa sediului unui post de televiziune: Cine este principalul suspect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peter R. de Vries FOTO EPA-EFE
Peter R. de Vries FOTO EPA-EFE

Jurnalistul olandez specializat în anchete cu privire la cazuri penale Peter R. De Vries, grav rănit prin împuşcare la 6 iulie, la Amsterdam, a murit din cauza rănilor, joi, a anunţat familia sa într-un comunicat publicat de postul olandez RTL, relatează AFP.

„Peter a luptat până la capăt, dar nu a putut câştiga bătălia. El a murit înconjurat de cei care-l iubesc”, au anunţat apropiaţi ai jurnalistului.

Doi suspecţi au fost reţinuţi în urma acestui atac. Aceştia sunt bănuiţi de legături cu traficantul de droguri Ridouan Taghi, supranumit „Baronul cocainei”.

Ridouan Taghi, 43 de ani, a fost arestat în decembrie 2019, în Dubai. Cel puţin două persoane au fost ucise în legătură cu procesul său, fratele unui martor-cheie, Nabil B., şi avocatul acestuia. Peter R. de Vries era consilierul şi confidentul lui Nabil B. în procesul lui Taghi.

Peter R. de Vries, care a decedat la vârsta de 64 de ani, era un jurnalist celebru în Olanda. S-a remarcat rezolvând crime clasate de poliţie. A lucrat mai ales la redeschiderea cazului Nicky Verstappen, un băiat omorât la 10 sau 11 august 1998, la vârsta de 11 ani, în urma unui abuz sexual. Ucigaşul lui Nicky se află acum la închisoare, fiind condamnat în noiembrie anul trecut.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite