Şeful armatei SUA din Europa: Pentru a face faţă Rusiei, NATO trebuie să-şi întărească şi sistemul antiaerian pentru rachetele cu rază scurtă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europa planifică tactici de apărare antiaeriană pentru rachetele cu rază scurtă, SHORAD, scrie portalul Defense News, citându-l pe comandantul Armatei SUA în Europa, generalul Ben Hodges.

 Comandantul Armatei SUA în Europa, generalul Ben Hodges, a declarat că SUA şi aliaţii lor accelerează desfăşurarea programului SHORAD, de apărare anti-aeriană pentru rachete cu rază scurtă de acţiune, în Europa, dar rămân încă multe de făcut pentru dezvoltarea răspunsului la o varietate de ameninţări aeriene, cum ar fi drone, rachete sau tiruri de artilerie, scrie Defense News. În plus, armata americană va trimite, în curând, o a doua brigadă blindată de rotaţie în Europa.

Tacticile, tehnicile şi procedurile trebuie adaptate pentru a decide când să folosească o armă, o rachetă sau o altă soluţie pentru a elimina o ameninţare.

„Cred că vom avea nevoie de mai multe capacităţi decât am crezut dacă în viitor ne vom lupta  cu un adversar precum Federaţia Rusă“, a spus Hodges.

Dacă SUA va trebuit să facă faţă unui adversar de la egal la egal, însemnă că are nevoie de capacităţi care să le neutralizeze pe cele inamice pentru a obţine libertatea de manevră atât în aer cât şi terestru. 

Armata rusă şi-a demonstrat capacitatea în ultimii ani de a folosi mijloacele aeriene, cum ar fi drone mici, pentru a identifica locaţia forţelor ucrainene şi apoi a apelat la artilerie şi rachete pentru a ataca aceste coordonate, spre exemplu.

În timpul desfăşurării exerciţiului militar  Sabre Guardian, condus de SUA în România, Bulgaria şi Ungaria, s-a folosit mai multe sisteme SHORAD, amplasate pe malul Mării Negre, la Capu Midia, în România.

Forţele aeriene române au participat cu sisteme de rachetă sol-aer cu bătaie medie Hawk, SUA cu sisteme de rachetă Avenger, Slovenia cu sisteme de rachetă  SA 24, iar forţele terestre române cu sisteme de apărare antiaeriană SA 6 şi Ghepard.

Cheia pentru o bunp apărare anti-aeriană este de a avea o abordare stratificată, susţine  comandantului şef al armatei americane, generalul general Timothy McGuire.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite