Republica Moldova: Fostul ministru de interne a fost pus sub urmărire penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Generalul Gheorghe Papuc este pus sub urmărire penală
Generalul Gheorghe Papuc este pus sub urmărire penală

Fostul ministru de interne al Republicii Moldova, Gheorghe Papuc, a fost pus, miercuri-seară, sub urmărire penală de Procuratura Generală, după cum anunţă un comunicat oficial remis de această instituţie, informează agenţia Novosti.

Sursa citată precizează că generalul Gheorghe Papuc şi fostul comisar general de poliţie din Chişinău, Vladimir Botnari, sunt anchetaţi de Procuratură în legătură cu evenimentele din aprilie 2009. Cei doi sunt acuzaţi de neglijenţă în serviciu soldată cu consecinţe grave.

Mai citiţi şi:

Vladimir Voronin: "Societatea moldovenească are nevoie de alegeri!"

Mihai Ghimpu: Dacă cetăţenii moldoveni vor vrea unirea cu România, nu îi va putea împiedica nimeni

Celor doi acuzaţi li s-a aplicat ca măsura preventivă obligaţia de a nu părăsi teritoriul Republicii Moldova, iar dosarul penal urnează să fie finalizat şi remis instanţei de judecată, după cum informează Procuratura Generală a acestei ţări.

Acestea sunt primele acuzaţii, înaintate de actualele autorităţi moldoveneşti, persoanelor oficiale în legătură cu investigarea evenimentelor din 7-8 aprilie 2009, atunci când la Chişinău au existat manifestaţii împotriva rezultatelor alegerilor parlamentare.

Procuratura Generală a Republicii Moldova n-a precizat, dacă acuzaţia este înaintată în legătură cu evenimentele din 7-8 aprilie 2009 sau în legătură cu întreţinerea ulterioară a protestatarilor la comisariatele de poliţie.

După alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009, în care a învins Partidul Comuniştilor, în frunte cu Vladimir Voronin, la Chişinău au început tulburări în masă. Protestatarii nemulţumiţi de rezultatele alegerilor au atacat sediile Parlamentului şi administraţiei Preşedintelui la 7 aprilie. Mulţi au venit cu drapele româneşti şi solicitau unirea Republicii Moldova cu România şi au arborat drapelul românesc pe clădirea administraţiei Preşedintelui.

Conform agenşiei Novosti-Moldova, autorităţile în exerciţiu au făcut concesii şi au recalculat rezultatele votării, dar aceasta n-a schimbat substanţial divizarea de forţe în Parlament. Fracţiunile de opoziţie au compromis de două ori alegerile şefului statului şi Parlamentul a fost dizolvat. Actuala componenţă a Parlamentului Republicii Moldova a fost constituită în conformitate cu rezultatele alegerilor anticipate din 29 iulie 2009.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite