Premierul Johnson a promis că va scăpa de unele dintre reglementările UE, în vigoare în ţară în 2022

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Premierul britanic Boris Johnson le-a promis britanicilor că în 2022 va „maximiza beneficiile Brexitului” şi că va începe să scape de reglementările UE din Regat, se precizează în declaraţia şefului guvernului, publicată vineri seară de biroul acestuia.

"Înlăturăm birocraţia şi documentele şi readucem bunul simţ al regulilor noastre. Această muncă nu s-a încheiat şi trebuie să ne menţinem elanul", a spus Johnson, referindu-se la Brexit. „Trebuie să profităm de potenţialul enorm pe care această nouă libertate ni l-a adus. "

După cum se evidenţiază în document, reglementările UE, care continuă să funcţioneze în Regatul Unit, sunt în prezent în curs de revizuire. Au fost denumite domeniile prioritare pentru guvernul britanic: asigurarea celor mai bune condiţii pentru companiile care se dezvoltă în domeniul inteligenţei artificiale şi a echipamentelor medicale avansate, actualizarea standardelor de transport pentru introducerea transportului maritim autonom, vehiculelor fără pilot şi dronelor de marfă, introducerea de noi standarde pentru protejarea informaţiilor personale, care va fi „proporţionale şi nu la fel de greu de respectat” precum Regulamentul general european privind protecţia datelor (GDPR). În plus, Londra intenţionează să schimbe legislaţia agricolă pentru a permite „producţia de alimente mai sănătoase şi mai hrănitoare”.

Cu ocazia aniversării încheierii acordului de liber schimb între Marea Britanie şi Uniunea Europeană, Downing Street a reamintit că după părăsirea UE, regatul a schimbat regulile de imigraţie pentru a atrage în ţară mai mulţi specialişti de înaltă calificare şi a încheiat 70 de noi acorduri comerciale cu alte ţări. Londra mai spune că succesul programului britanic de vaccinare a populaţiei împotriva coronavirusului a oferit ţării, graţie Brexit-ului, posibilitatea de a negocia în mod independent cu producătorii de vaccinuri privind achiziţia şi furnizarea de medicamente.

Regatul Unit a părăsit UE în noaptea de 1 februarie 2020, după ani de negocieri. La 1 ianuarie 2021, perioada de tranziţie post-Brexit, în timpul căreia Regatul Unit era supus tuturor reglementărilor europene, a expirat. În decembrie 2020, părţile au încheiat un acord pentru a reglementa relaţiile bilaterale post-Brexit, acord care presupune o zonă de liber schimb pentru bunuri şi servicii fără cote şi tarife.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite