Piața în care a ar fi fost ucis dictatorul roman Iulius Caesar va fi deschisă turiștilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiștii se vor putea plimba aproape de locul unde Iulius Caesar și-a găsit sfârșitul sângeros, atunci când autoritățile Romei vor deschide marți o nouă pasarelă pe situl antic, relatează The Guardian. 

caesar

Dictatorul roman a fost înjunghiat mortal de un grup de senatori nemulțumiți, în ziua de 15 martie, în anul 44 î.Hr., iar povestea a fost înfrumusețată de William Shakespeare în piesa sa de teatru care poartă numele lui Caesar.

Se presupune că Caesar ar fi murit în piața centrală Largo Argentina din capitală, care găzduiește rămășițele a patru temple. Toate ruinele se află sub nivelul străzii și, până de curând, puteau fi văzute doar din spatele unor bariere, în apropierea unei intersecții rutiere aglomerate.

Începând de marți, vizitatorii vor putea să se deplaseze prin sit la nivelul solului pe pasarelă și să vadă structurile de aproape.

Lucrările au fost finanțate de casa de modă italiană Bulgari, într-un sit care a fost descoperit și excavat pentru prima dată în timpul lucrărilor de construcție din Roma în anii 1920.

Zona - aproape de locul în care Caesar, potrivit lui Shakespeare, a exclamat „Et tu, Brute?” când l-a văzut pe prietenul său Brutus printre ucigașii săi - găzduiește în prezent și un sanctuar pentru pisicile străzii. 

Taxa de vizitare este de 5 euro.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite