Numărul de migranţi care părăsesc voluntar Germania a crescut în 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imigranti in Germania foto AP

Aproximativ 55.000 de migranţi care nu au fost eligibili pentru azil sau au fost refuzaţi au părăsit Germania în mod voluntar între ianuarie şi noiembrie 2016, cu 20.000 peste numărul celor care au părăsit ţara în mod voluntar în 2015, a arătat guvernul miercuri, potrivit The Guardian.

„E o creştere considerabilă faţă de anul trecut”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Harald Neymanns, într-o conferinţă de presă, spunând că cifra din 2016 a urcat la 54.123 până la 27 decembrie. „Creşterea este binevenită. Întotdeauna este de preferat atunci când oamenii părăsesc ţara în mod voluntar în loc să fie deportaţi”, a spus el.

Ziarul Zeitung Süddeutsche, care citează date guvernamentale arată că mai mare dintre migranţi a revenit în Albania, Serbia, Irak, Kosovo, Afganistan şi Iran. Cei care pleacă sunt eligibili pentru un sprijin de până la 3.000 de euro.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Finanţelor a declarat că guvernul va spori uşor finanţarea până la 150 de milioane de euro, în 2017, pentru a sprijini eforturile de a încuraja oamenii să părăsească Germania.

Germania şi-a înăsprit poziţia în ultimele luni, determinată de preocupările legate de securitate şi integrare, după ce a primit mai mult de 1,1 milioane de migranţi de la începutul anului 2015.

Săptămâna trecută, un solicitant de azil care a jurat credinţă faţă de Statul Islamic a ucis 12 persoane, când a condus un camion într-o piaţă de Crăciun din Berlin, alimentând critica tot mai mare la adresa politicii de imigrare a cancelarului Angela Merkel.

Oficialii germani de securitate au declarat anterior pentru Reuters că numărul celor deportaţi după ce cererile lor de azil au fost respinse a crescut la aproape 23.800 în perioada ianuarie-noiembrie, faţă de aproape 20.900 în întreg anul 2015.

De asemenea, a existat o creştere a numărului de refugiaţi întorşi la frontiere. Un raport al Neue Osnabrücker Zeitung a arătat că poliţia a întors 19.720 refugiaţi în primele 11 luni faţă de 8.913 în 2015. Cei mai mulţi erau din Afganistan, Siria, Irak şi Nigeria. Ei au fost înregistraţi în alte ţări ale UE.

În timp ce sprijinul public pentru politicile sale pro-refugiaţi  descreşte înainte de alegerile federale din septembrie, Merkel a declarat că este vital ca resursele să fie concentrate asupra celor care fug de război, dar să fie păstrat sprijinul public prin deportarea străinilor în ţări în care nu există nicio persecuţie.

Un şir de atacuri şi alerte de securitate care implică refugiaţi şi migranţi, care au avut loc în acest an, au impulsionat sprijinul pentru partidul anti-imigraţie Alternativa pentru Germania, mişcare ce ar putea afecta speranţele pentru realegerea lui Merkel.

Marţi, şapte refugiaţi din Siria şi Irak cu vârste cuprinse între 15 ani la 21 au fost reţinuţi la Berlin, sub acuzaţia de tentativă de omor, pentru că au încercat să dea foc unui om fără adăpost într-o staţie de metrou.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite