Germania nu se numără printre ţările care furnizează Ucrainei avioane de luptă avansate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pistorius a spus că se aşteaptă ca Germania să antreneze aproape 10.000 de soldaţi ucraineni până la sfârşitul anului.

 Boris Pistorius, ministrul apărării german Foto Profimedia
Boris Pistorius, ministrul apărării german Foto Profimedia

Germania nu va prelua conducerea în ceea ce priveşte aprovizionarea Ucrainei cu avioane de luptă occidentale avansate, a declarat sâmbătă ministrul apărării din această ţară, Boris Pistorius, ci se va concentra asupra instruirii şi furnizării altor sisteme de armament, precum tancuri şi rachete antiaeriene, relatează DPA.

Boris Pistorius a precizat că Germania nu deţine avioane de luptă F-16 construite de SUA, avionul cerut cel mai mult de către Ucraina, dar deţine alte tipuri de echipamente militare foarte apreciate, scrie Agerpres.

''Am fost experţi în livrarea de tancuri, tehnologie a tancurilor, (dispozitive de) apărare antiaeriană, care sunt încă de o importanţă enormă'', a declarat Pistorius sâmbătă, la un eveniment politic în Saxonia Inferioară. ''În acest moment nu ne aflăm în prima linie'' a unei coaliţii pentru livrarea de avioane de luptă Ucrainei.

Pistorius a spus că se aşteaptă ca Germania să antreneze aproape 10.000 de soldaţi ucraineni până la sfârşitul anului: ''Nicio altă ţară din lume nu a antrenat atât de mulţi''.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite