Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

0
Publicat:

Neurobiologii sunt de părere că, așa cum există un moment optim când trebuie să facem exerciții fizice sau să bem cafea, și spălatul are regulile lui.

Dușul este benefic în orice moment al zilei Arhivă Adevărul
Dușul este benefic în orice moment al zilei Arhivă Adevărul

Oamenii de știință mai mult sau mai puțin controversați se exprimă cu privire la orice activitate fizică sau orice obicei.  

De exemplu, a face exerciții fizice după-amiaza poate reduce riscurile de moarte timpurie mai mult decât un antrenament de dimineață sau de seară. Amânarea cafelei de dimineață până la două ore după trezire îmbunătățește cogniția și energia, potrivit lui Andrew Huberman, un neurobiolog controversat și un podcaster care a dezvoltat un cult pentru "protocoalele" sale de sănătate și fitness, informează The Guardian.

O altă întrebare se referă la cel mai bun moment pentru a face un duș. „Unii spun că ai nevoie de un duș de dimineață pentru a profita la maximum de zi. Alții susțin că acei oameni care nu se spală înainte de culcare sunt păgâni murdari. Potrivit unui sondaj, bărbații sunt mai predispuși să se spele dimineața decât femeile“.

Au oamenii de știință un răspuns definitiv la această întrebare? Un expert în "sănătate și bunăstare" a declarat pe site-ul Bustle: „Există puține beneficii pentru a face duș în mijlocul zilei... în ceea ce privește igiena, este practic irelevant."

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite