Cum calmezi arsura dacă te-ai picat cu ceară. Beneficiile uleiurilor din plante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uleiurile obţinute din plante nu doar că miros bine, dar furnizează şi o sumedenie de beneficii pentru sănătate, în funcţie de tipul folosit.

Pot fi adăugate în apa de baie pentru o mai bună relaxare, amestecate cu uleiul de mesaj, inhalate sau chiar înghiţite.

Este important ca uleiurile medicinale să fie 100% naturale şi să nu fie folosite în exces pentru a nu provoca iritaţii. Uleiul de mentă, de exemplu, poate fi înghiţit, o picătură din acest ulei adăugată la un pahar cu apă alină durerile de stomac şi combate simptomele de anxietate. De asemenea, se poate pune şi peste pasta de dinţi.

Uleiul de busuioc creşte nivelul de energie şi  combate depresia. Totodată, poate fi folosit şi ca remediu împotriva arsurilor ep piele, căpătate în urma picăturilor fierbinţi de ceară. Atenţie însă!. O cantitate prea mare poate cauza iritaţii la anumite tipuri de piele.

Uleiul de muşeţel  este calmant, relaxant, ideal pentru combaterea durerilor  şi insomniei. Mai poate fi folosit ca remediu împotriva depresiei şi  ca dezinfectant pentru piele.

Uleiul de coriandru este calmant pentru nervi şi pentru durerile reumatice, în timp ce uleiul de fenicul este antitoxic şi diuretic. Uleiul de fenicul nu trebuie administrat persoanelor care suferă de epilepsie şi copiilor mai mici de 6 ani.

Uleiul de lavandă este calmant şi totodată bun pentru îndepărtarea insectelor. Lavanda are proprietăţi antiseptice, ajută în tratamentul insomniei şi îndepărtează durerile de cap şi pe cele musculare.

Uleiul de lemongrass (o plantă asemănătoare la frunze cu usturoiul, dar care miroase precum lămâia) ajută circulaţia sanguină şi, în diluţie, poate fi un remediu împotriva acneei şi a pielii grase. Pentru aceasta se poate pune o picătură într-o cremă hidratantă sau în apa cu care ne spălăm pe faţă. Uleiul are de asemenea şi proprietăţi antiseptice.

Uleiul de mentă alină durerea de cap, de dinţi, răul de mare, şi are are proprietăţi antiseptice. Se foloseşte de asemenea pentru lavaje bucale. Uleiul de rozmarin alungă insectele, poate fi de ajutor în durerile de cap, stările de rău şi problemelor de circulaţie.

Uleiul de salvie este esenţial în combaterea oboselii şi a extenuării. Ajută în problemele respiratorii şi sub formă de inhalaţie acţionează ca un descongestionant. Are reputaţia că ajută persoanele cu tensiune mică.

Uleiul de cimbru este un stimulent şi tonic pentru sistemul nervos. Poate fi de ajutor în tratarea depresiei , oboselii, circulaţiei slabe şi a problemelor respiratorii.

Viață sănătoasă

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite