Cele mai bune cinci tipuri de brânză pe care le poți consuma dacă ai colesterolul ridicat, potrivit nutriționiștilor

0
Publicat:

Cercetările arată că persoanele care consumă zilnic circa 45 de grame de brânză sunt mai puțin predispuse la boli de inimă sau la un accident vascular cerebral.

Unele brânzeturi sunt mai bune pentru colesterol decât altele foto: Shutterstock
Unele brânzeturi sunt mai bune pentru colesterol decât altele foto: Shutterstock

Chiar dacă brânza este plină de nutrienți buni pentru tine, cum ar fi proteinele și calciul, ea poate fi, de asemenea, bogată în grăsimi saturate despre care se spune că ar crește colesterolul. Deși acest lucru ar putea părea o problemă pentru sănătatea inimii dumneavoastră, cercetările sugerează contrariul. 

Dacă sunteți o persoană cu colesterol ridicat, vă puteți bucura de toate tipurile de brânzeturi”, spune Toby Amidor dieteticiană autorizată și expert în nutriție.

În același timp, unele brânzeturi sunt mai bune pentru colesterol decât altele. Publicația Eating Well a apelat la mai mulți dieteticieni autorizați pentru a stabili un clasament al celor mai bune brânzeturi, ca parte din dieta dumneavoastră sănătoasă pentru inimă.

Ei spun că Cheddar, feta cu conținut redus de grăsimi, mozzarella parțial degresată, parmezanul ras și brânza de vaci cu 2% grăsime sunt toate alegeri excelente dacă aveți colesterolul ridicat.

Brânza poate avea loc într-o dietă sănătoasă pentru inimă. Trebuie să fiți atenți la porții și să o asociați cu alimente bogate în fibre, cum ar fi legumele sau cerealele integrale, pentru a completa totul", e de părere și dieteticiana Sarah Williams. 

Brânză Cheddar

Dieteticiană Toby Amidor dă undă verde brânzei Cheddar, chiar dacă aveți colesterolul ridicat. Deși Cheddar are unele grăsimi saturate, un pic din această brânză picantă este în regulă. Trucul este să țineți cont de mărimea porțiilor. De exemplu, o felie de 28 de grame de brânză Cheddar grasă conține 5 grame de grăsimi saturate. Prin comparație, aceeași cantitate de brânză Cheddar cu conținut scăzut de grăsimi conține 1 g de grăsimi saturate. 

Brânză de vaci cu 2% grăsime

Pe locul secund se află brânza de vaci, care este plină de proteine. Pentru a profita la maximum de această brânză bogată și cremoasă, dieteticianul recomandă să o combinați cu alte alimente bogate în nutrienți, cum ar fi fructele și legumele în smoothie-uri și boluri, sau să o folosiți ca topping bogat în proteine pentru pâine prăjită.

Brânză feta cu conținut redus de grăsimi

Există un loc și pentru această brânză sărată în farfuria dumneavoastră, spune dieteticiana Sarah Williams. „Feta cu conținut redus de grăsimi funcționează foarte bine în boluri cu cereale sau presărată peste o salată tocată”, spune ea. În plus, se potrivește de minune cu alimente care sunt bogate în mod natural în fibre care reduc colesterolul, cum ar fi cerealele integrale, fasolea, fructele și legumele.

Brânză Mozzarella parțial degresată

Toby Amidor și Sarah Williams vă încurajează să folosiți mozzarella în tot felul de rețete bogate în nutrienți. Este, de asemenea, un ingredient natural în paste, salate și legume, deci o modalitate gustoasă de a vă crește aportul de alimente bogate în fibre. Iar mozzarella parțial degresată este, în general, o alegere excelentă pentru sănătatea inimii.

Brânză parmezan rasă

Ultima, dar cu siguranță nu cea din urmă, este brânza parmezan rasă. „Parmezanul adaugă o notă sărată grozavă legumelor prăjite, supelor...”, spune Sarah Williams. O porție mică ajută la menținerea sub control a grăsimilor saturate, fără a face economie de aromă, adaugă dieteticianul.

Viață sănătoasă

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite