Studiu: Femeile se gândesc mai mult la despărţire decât bărbaţii
0
Un sondaj Ined relevă faptul că 15% din femeile angajate într-o relaţie de cuplu au visat la despărţire anul trecut, faţă de doar 9% din bărbaţi care s-au confruntat cu aceleaşi probleme. Asta nu înseamnă, însă, că femeile se despart mai des ca bărbaţii.
În relaţiile de cuplu, femeile sunt mai puţin satisfăcute decât bărbaţii, visând mai mult decât aceştia la despărţire, potrivit cifrelor publicate recent de Ined (Institutul francez pentru studii demografice), informează publicaţia „Le Figaro”. Astfel, pe parcursul ultimelor 12 luni, 15% din femeile aflate într-o relaţie de cuplu, au luat în considerare despărţirea de partener, în timp ce doar 9% din bărbaţi s-au gândit să facă acest lucru.
O altă concluzie a studiului este aceea că perechile au mai multe dubii cu privire la viitorul comun la începutul relaţiilor. În primii cinci ani de relaţie, 21% din femei şi 17,5% din bărbaţi visează la despărţire. Pe măsură însă ce relaţia se stabilizează şi depăşeşte pragul de cinci ani, incertitudinile dispar, chiar mai repede pentru bărbaţi decât pentru femei. În cazul relaţiilor cu o vechime de 5 până la 14 ani, femeile se gândesc la despărţire în proporţie de 16,7%, în timp ce bărbaţii într-un procent de 8,3%. După 15 ani de relaţie, mai rămân 13,5% ezitante şi 6,7% ezitanţi, iar după 25 de ani de viaţă comună, doar 9,6% din femei şi 6% din bărbaţi se mai gândesc la o ruptură.
Procentul mai mare de femei „nesatisfăcute” în comparaţie cu cel al bărbaţilor care se gândesc la despărţire nu înseamnă totuşi că acestea îşi şi pun în aplicare gândurile. Dimpotrivă, studiile arată că deşi numărul bărbaţilor care îşi doresc să se despartă de partenerele lor de cuplu este mai mic decât cel al femeilor, aceştia îşi duc până la capăt intenţiile într-un mai mare decât cel al femeilor, care doar se gândesc la despărţire, dar nu fac nimic în acest sens.