Reguli esenţiale privind îngrijirea dinţilor copilului: de ce ar trebui schimbată o dată pe lună periuţa de dinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucruri esenţiale privind îngrijirea dinţilor copilului
Lucruri esenţiale privind îngrijirea dinţilor copilului

Conform studiilor, nu suficient de mulţi părinţi acordă atenţie igienei orale a noului-născut şi a copiilor de vârste fragede. Dr. Adrian Mina, unul dintre cei mai reputaţi medici stomatologi din România, face o serie de recomandări importante pe care trebuie să le ştie tinerii părinţi.

 Dr. Adrian Mina este considerat unul din cei mai respectaţi medici stomatologi din România, cu o activitate de peste 15 ani derulată în Statele Unite, Canada şi România. Printre pacienţii săi se numără numeroase persoane publice din România dar şi de peste hotare.

Specialistul a făcut o listă scurtă a lucrurilor esenţiale pe care tinerii părinţi ar trebui să le ştie:

Periuţele de dinti trebuie schimbate odată pe lună

“În primii doi ani de viaţă este necesar să schimbăm periuţa copiilor cel puţin odată pe lună; în baie sunt foarte multe bacterii, iar cei mici nu au un sistem imunitar foarte bine dezvoltat. Pentru copiii cu vârsta de până la doi ani se folosesc periuţe speciale, cu vârful mic şi coada mai lungă, pentru că acestea sunt manevrate de către părinţi”, spune Adrian Mina.
 

Igiena orală este necesară chiar înainte de apariţia dinţilor

“Copilul trebuie spălat chiar înainte de apariţia dinţilor. Trebuie să spălăm gingiile. Laptele care stă pe mucoasă şi pe pliurile gurii poate să fermenteze şi să creeze bacterii locale.Eu am trei copii, toţi născuţi în România, doi în spital de stat şi unul în spital privat, însă nimeni nu ne-a povestit acest lucru. În mod normal nu stomatologul trebuie să facă aceste recomandări”, spune medicul.
 

Vizitele la stomatolog sunt obligatorii de la vârsta de 3 ani

“Pentru copiii care au ajuns la vârsta de 3 ani, vizita la stomatolog trebuie să devină o obişnuinţă şi să se întâmple odată la şase luni. Astfel se poate identifica dacă există sau nu anumite probleme, dacă gura se închide aşa cum trebuie, dacă muşcătura este corectă. În plus, prin vizita regulată la medicul dentist se pot preveni probleme grave pe viitor. Se pot identifica carii, ocluzii dentare şi se pot observa primele simptome de cancere”, menţionează specialistul.
 

Un regim alimentar echilibrat previne apariţia carilor

“Doar printr-un regim de alimentaţie echilibrat se poate preveni apariţia cariilor.  Copiii mici mănâncă haotic în general, iar aciditatea din gură  cauzează cariile. Prin faptul ca cei mici mănâncă frecvent, starea de hiperaciditate se menţine şi afectează dantura. Un copil nu face carii pentru că mănâncă ciocolată sau ceva dulce, ci pentru că mănâncă des şi nu este obişnuit cu ore fix de alimentaţie”, adaugă Adrian Mina.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite