Care este motivul pentru care miresele îşi aruncă buchetul de flori în ziua nunţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Competiţia pentru prinderea buchetului miresei se bazează pe superstiţia că cea sau cel care îl prinde va păşi spre altar în cel mai scurt timp posibil. FOTO thesun.co.uk/Getty
Competiţia pentru prinderea buchetului miresei se bazează pe superstiţia că cea sau cel care îl prinde va păşi spre altar în cel mai scurt timp posibil. FOTO thesun.co.uk/Getty

Ştim deja că nunta reprezintă moment de bucurie pentru invitaţi şi una dintre cele mai frumoase zile din viaţa mirilor. Însă există un episod în care competiţia este mai presus de orice.

Nu este vorba despre rochie, decoraţiuni sau despre meniu; este momentul în care mireasa aruncă buchetul care le face pe invitate să concureze. Devenit deja tradiţie, obiceiul îşi are originile încă din cele mai vechi timpuri.

De ce aruncă miresele buchetele care mai de care mai frumoase, mai sofiscticate şi mai costisitoare? Mulţi cred că este vorba doar despre superstiţia că cea sau cel care prinde buchetul va păşi spre altar în cel mai scurt timp posibil. Există şi această motivaţie, însă, potrivit publicaţiei The Sun, aceasta nu este singura explicaţie pentru aruncarea buchetului la nuntă.

Totul a pornit în urmă cu câteva sute de ani, când gândirea generală era aceea că mireasa era extrem de norocoasă. Pentru că îşi găsise bărbatul visurilor ei şi calea spre o viaţă fericită în siguranţă şi certitudine.

Acest fapt a condus la credinţa că aducea noroc dacă atingeai mireasa. Dacă puteai avea puţin din ea, atunci era şi mai bine, ceea ce a făcut, la acea vreme, ca oamenii să rupă din voalul sau din rochia miresei, pentru a avea noroc. Atitudinea puţin exagerată şi tipul acesta de comportament îi creau miresei un stres în plus, de care cu siguranţă nu avea nevoie. Astfel că miresele au început să îşi arunce buchetele peste umăr pe măsură ce păşeau spre ieşirea din biserică. Metoda a dat rezultate, invitaţii realizând că nu mai era nevoie să atingă mireasa ori să rupă bucăţele din voal sau din rochie pentru a avea un plus de noroc, pentru că oricum urmau să primească florile ei.  

Tradiţia a dăinuit, cu mici modificări şi cu adăugarea superstiţiei conform căreia persoana care prinde buchetul nu va avea doar noroc în a-şi găsi perechea, ci se va şi căsători la scurt timp după.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite