Bărbaţii supraponderali au mai multe şanse să aibă băieţi dacă vor face copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbaţii mai plinuţi au şanse mai mari să devină taţii unor băieţei/FOTO moviespix.com
Bărbaţii mai plinuţi au şanse mai mari să devină taţii unor băieţei/FOTO moviespix.com

Un studiu recent a demonstrat că greutatea în exces nu afectează şansele bărbaţilor de a avea copii, în schimb este mult mai probabil ca ei să aibă un băiat, nu o fetiţă.

Cercetătorii din China au studiat 8.500 de cupluri care au făcut tratament de fertilitate şi au observat cum influenţează greutatea corporală a bărbatului şansele de a avea un băiat sau o fată, scrie Daily Mail.

În mod normal, se nasc ceva mai mulţi băieţi, pentru că natura compensează astfel riscul mai mare de mortalitate al băieţeilor: aceştia sunt de obicei mai bolnăvicioşi. Studiul a demonstrat că bărbaţii slabi au avut 611 băieţi şi 568 fetiţe, deci cu 7% mai mulţi băieţi, un procent la care se aşteptau şi cercetătorii.

În schimb, bărbaţii graşi sau obezi au avut cu 27% mai mulţi băieţi decât fetiţe, procentul fiind mult mai mare ca de obicei. Cercetătorii de la Spitalul Universitar Peking, care au realizat studiu, nu-şi pot explică însă de ce apare acet fenomen.

Este posibil ca embrionii feminini care apar în urma unui contact cu un bărbat gras să fie mai puţin rezistenţi şi să se piardă la începutul sarcinii.

O altă explicaţie, oferită de Simon Fishel, expert britanic în fertilitate, este că bărbaţii supraponderali au mai mulţi spermatozoizi cu cromozonul Y, care vor da naştere unor băieţei. Cercetările trebuie continuate în acest domeniu.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite