Un studiu arată că bărbaţii tineri, singuri şi furioşi sunt cel mai probabil şi mincinoşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puţini dintre noi pot afirma că nu au spus niciodată o minciună, însă cum ar fi să existe o metodă prin care să identificăm un mincinos fără un detector de minciuni? Un nou studiu a descoperit care dintre noi au cele mai mari şanse să fie mincinoşi, iar veştile sunt proaste pentru bărbaţii tineri şi singuri.

Studiul, realizat de Universitatea Curtin din Australia pe 3,349 de americani proveniţi din „etnii, zone geografice şi clase sociale majore“, a avut ca scop descoperirea unei legături între statutul socio-economic al oamenilor şi obiceiul lor de a minţi, ajungând la câteva concluzii, arată The Independent.

Cercetătorii au descoperit că bărbaţii tineri, necăsătoriţi, nervoşi în trafic şi cu un nivel scăzut de educaţie sunt cei mai predispuşi la minciuni. Pe lângă întrebările despre minciuni, respondenţii au fost întrebaţi şi dacă fac semne obscene atunci când sunt la volan.

Autorul studiului, Arch Woodside, a explicat pentru Huffington Post că a fi un bărbat tânăr, cu o educaţie scăzută nu este de ajuns pentru a determina cât de mincinos este acesta, „însă despre un bărbat singur, cu educaţie scăzută, care se angajează într-un comportament antisocial, cum ar fi agresivitatea în trafic, poţi fi destul de sigur că este mincinos“.

Cu toate acestea, al doilea grup cel mai predispus la minciuna este format din femei tinere, căsătorite, cu niveluri scăzute ale educaţiei, dar cu venituri ridicate. Woodside a sugerat că acestea ar putea fi „femeile care s-au căsătorit pentru bani“. Se mai presupune că acestea ar putea, de asemenea, să fie pur şi simplu femeile care şi-au câştigat propriile averi, în ciuda nivelului scăzut de educaţie.

Aşadar, dacă doriţi să aveţi o conversaţie sinceră cu cineva, orientaţi-vă către femeile necăsătorite, cu vârste de peste 70 de ani, acestea fiind cele pe care studiul le-a identificat ca fiind cele mai puţin mincinoase.

Studiul i-a încadrat în categoria „mari mincinoşi“ pe cei care ne spun 12 minciuni semnificative pe an şi a descoperit că doar 13% din oameni spun 58% din minciuni. În schimb, 21% dintre noi încercăm să trăim fără a minţi.

Totodată, Woodside a atras atenţia că deşi cei mai mulţi dintre noi avem impresia că ne cunoaştem foarte bine, acest lucru nu este adevărat, iar acest lucru „poate fi cea mai mare minciună dintre toate“.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite