Trucuri pentru călcatul rufelor în timp record şi cu efort minim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trucuri pentru călcatul rufelor. Călcatul rufelor poate fi o adevărată corvoadă atunci când nu cunoaştem câteva secrete mici, dar de efect, care uşurează foarte mult această îndeletnicire casnică.

Trucuri pentru calcatul rufelor: hainele umede se calcă mai bine

Orice gospodină descoperă în timp mici trucuri care o ajută să termine mai repede treaba, dar mai ales cu rezultate de invidiat. O regulă valabilă şi în ceea ce priveşte călcatul rufelor. Iată câteva sfaturi utile pentru a călca mai rapid rufele.

Rufele se calcă mai uşor atunci când sunt încă uşor umede, chiar dacă aveţi un fier de călcat cu sistem de aburi. Ba mai mult, nu ezitaţi să stropiţi cu puţină apă hainele pe care vreţi să le călcaţi, dacă sunt uscate, după care împăturiţi-le şi lăsaţi-le să stea astfel timp de o oră, înainte să treceţi la treabă.

Hainele din mătase trebuie umezite înainte de a fi călcate. Se calcă pe dos, dar este de preferat să nu folosiţi un fier cu abur şi nici să pulverizaţi apă pe cutele încăpăţânate.

Pentru călcatul hainelor de lână, fierul nu trebuie să fie foarte încins. Folosiţi întotdeauna o cârpă umezită puse peste piesa vestimentară: contactul direct cu fierul lasă urme lucioase pe lână. La fel puteţi proceda şi cu hainele negre sau închise la culoare. 

Rufele ude trebuie scuturate cât se poate de bine înainte de a fi puse la uscat. Astfel ţesătura se va întinde, cutele se vor netezi, aşa că vor fi mai uşor de călcat.

Trucuri pentru călcatul rufelor: folia de aluminiu face minuni 

Timpul pe care îl petreceţi de obicei călcând rufe se poate reduce la jumătate dacă puneţi o folie de aluminiu sub faţa mesei de călcat. Folia de aluminiu reflectă căldura primită de la fierul de călcat încins, prin urmare rufele se vor călca pe ambele feţe, cu un efort mai mic.

Pliseurile fustelor le puteţi fixa cu agrafe de birou pentru a reuşi să călcaţi mai uşor.

Este bine să începem să călcăm rufele care necesită temperaturi mai mici de călcat şi să continuăm cu ţesăturile care au nevoie de temperaturi mai mari. Căldura acumulată va simplifica netezirea hainelor care se calcă mai dificil.

Stil de viață

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite